Srnčí hřbet pečený v kapustovém listu

play Přehrát video recept
Srnčí hřbet pečený v kapustovém listu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Dnes si ukážeme netradiční recept z jemného srnčího masa, luxusní portskou omáčkou a neodolatelnou nakládanou dýní. Jak na to vám ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jak zpracovat srnčí maso, k čemu použít vepřovou bránici a jak udělat závitek z kapustového listu. Připravte si zvěřinu, pohanku, nakládanou dýni, černý kořen, kapustu a portské a připravte si s námi myslivecký oběd jako v té nejlepší restauraci.

Tagy

Bez lepku

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na srnčí hřbet pečený v kapustovém listu

  • 650 g očištěného srnčího hřbetu
  • pepř
  • sůl
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvý rozmarýn
  • 4 × kapustové listy
  • 100 g kuřecí fáše s bylinkami
  • vepřová bránice
  • 350 g vařené pohanky
  • 1 × lžíce másla
  • nakládaná dýně
  • chipsy z černého kořene
  • portská omáčka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 806 kJ / 1 627 kcal

Bílkoviny

226,00 g

Tuky

45,90 g

Vláknina

12,60 g

Sůl

3,20 g

Sacharidy

76,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Očištěné maso osolíme, opepříme a krátce opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem.

02.Tip: Jak očistit srnčí hřbet se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Do pánve přidáme během pečení snítku čerstvého rozmarýnu. Maso necháme jenom krátce zatáhnout po stranách a hotové ho osušíme na papírové utěrce.

04.Kapustové listy krátce ponoříme do vroucí vody, odřízneme střed – košťál, osušíme na papírové utěrce a narovnáme zatížením (na list položte třeba pekáč s hrncem plným vody).

05.Potřeme ho kuřecí fáší vyrobenou z kuřecího masa, smetany a bylinek, opečené hřbety do něj opatrně zabalíme, odkrojíme přebytečné konce a obalíme vepřovou bránicí.

06.Tip: Jak připravit kuřecí fáš zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

07.Balíček krátce a naprudko smažíme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran. Dopékáme v troubě předehřáté na 170°C 7-8 minut podle velikosti masa.

08.Po upečení přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout asi 5 minut.

09.Podáváme nakrájené na plátky s pohankou opečenou v pánvi se lžící másla a čerstvým rozmarýnem, nakládanou dýní, chipsy z černého kořene a omáčkou z portského vína.

10.Tip: Jak připravit chipsy z černého kořene, marinovanou dýni a omáčku z portského vína se dozvíte k Kulinářské akademii Lidlu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo