Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Profesionál
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 806 kJ / 1 627 kcal
Bílkoviny
226,00 g
Tuky
45,90 g
Vláknina
12,60 g
Sůl
3,20 g
Sacharidy
76,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěné maso osolíme, opepříme a krátce opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem.
02.Tip: Jak očistit srnčí hřbet se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Do pánve přidáme během pečení snítku čerstvého rozmarýnu. Maso necháme jenom krátce zatáhnout po stranách a hotové ho osušíme na papírové utěrce.
04.Kapustové listy krátce ponoříme do vroucí vody, odřízneme střed – košťál, osušíme na papírové utěrce a narovnáme zatížením (na list položte třeba pekáč s hrncem plným vody).
05.Potřeme ho kuřecí fáší vyrobenou z kuřecího masa, smetany a bylinek, opečené hřbety do něj opatrně zabalíme, odkrojíme přebytečné konce a obalíme vepřovou bránicí.
06.Tip: Jak připravit kuřecí fáš zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
07.Balíček krátce a naprudko smažíme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran. Dopékáme v troubě předehřáté na 170°C 7-8 minut podle velikosti masa.
08.Po upečení přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout asi 5 minut.
09.Podáváme nakrájené na plátky s pohankou opečenou v pánvi se lžící másla a čerstvým rozmarýnem, nakládanou dýní, chipsy z černého kořene a omáčkou z portského vína.
10.Tip: Jak připravit chipsy z černého kořene, marinovanou dýni a omáčku z portského vína se dozvíte k Kulinářské akademii Lidlu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT