Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vodu přivedeme k varu, přidáme skořici, badyán, kardamon, oloupaný zázvor nakrájený na kolečka, ocet a cukr. Škrabkou oloupeme barevnou část kůry z pomeranče a citronu, přidáme ji do hrnce a vaříme 4-5 minut. Přisypeme dužinu z dýně nakrájenou na kostičky a vaříme ještě 2-3 minuty, dokud není al dente.
Hotovou dýni i s nálevem plníme do vyvařených sklenic a necháme alespoň dva dny marinovat.
Výsledná dýně se hodí jako křupavá vložka do dýňové polévky. Je i velmi chutnou součástí podzimních salátů, zejména v kombinaci s osmahlými hříbky s restovanými dýňovými semínky. V neposlední řadě poslouží i jako osvěžující příloha k hovězímu masu nebo zvěřině, případně si ji můžete jednoduše vychutnat jako lahodný kompot.
TIP: Připravte nakládanou dýni do pěkné sklenice a můžete ji věnovat jako hezký ručně vyrobený dárek.