Spaghetti aglio olio e pepperoncino
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Recepty italské kuchyně nepřekypují velkým množství surovin, důležitá je jejich kvalita a chuť. Oblíbené spaghetti aglio olio e pepperoncino jsou typickým příkladem. Stačí Vám jen pár ingrediencí a chuťově dokonalý pokrm je na světě. Pořiďte si proto ty nejlepší italské špagety a kvalitní olivový olej. Pak už potřebujete jen aromatický česnek, pálivou papričku, čerstvou petrželku, sýr grana padano a je hotovo!



Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Těstoviny uvařte al dente podle návodu na obalu (těstoviny se ještě dovaří v omáčce). Do rozehřáté pánve nalijte trochu olivového oleje, přidejte na plátky nakrájený česnek a opečte dozlatova (ale nepřipalte). Přidejte nasekané chilli papričky a podlijte malým množstvím vody z vaření těstovin. Těstoviny sceďte, dejte do pánve a podlijte trochou vody z těstovin. Osolte, opepřete a přelijte trochou olivového oleje. Posypejte petrželkou, promíchejte a podávejte s nastrouhaným sýrem Grana Padano.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo