Rozbité brambory s pažitkovým dipem

play Přehrát video recept
Rozbité brambory s pažitkovým dipem
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká, Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Milovali jste jako děti brambory na loupačku? Připravte si jejich luxusní verzi – rozbité brambory s bezlaktózovým pažitkovým dipem podle receptu Romany Böhmové. 


Tagy

Skromně a skvěle

Romana Böhmová

Romana Böhmová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 800 g malé brambory
  • 1 × hrst nasekané bylinky (např. šalvěj, tymián, estragon, rozmarýn, libeček)
  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej
  • 2 × lžíce máslo
  • 1 × lžíce balsamico
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Pažitkový dip:

  • 150 g bezlaktózový jogurt
  • 1 × hrst nasekaná pažitka
  • 1 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 255 kJ / 300 kcal

Bílkoviny

5,90 g

Tuky

14,30 g

Vláknina

4,70 g

Sůl

0,90 g

Sacharidy

38,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory důkladně omyjeme, celé i se slupkou vložíme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut doměkka. Po uvaření je necháme zcela vychladnout.

Takto můžete zpracovat brambory, které vám zbyly z jiného pokrmu.

02.Vychladlé brambory rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Každou bramboru lehce rozmáčkneme – nejlépe to jde dnem sklenice. Není nutné úplně je rozdrtit, stačí, když lehce popraskají.

03.Mezitím v menší misce připravíme bylinkovou zálivku, smícháme nasekané čerstvé bylinky, olivový olej, rozpuštěné máslo a balsamico, opepříme, osolíme a promícháme. Brambory touto směsí přelijeme.

04.Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, dokud nebudou krásně zlatavé a křupavé.

Tyto brambory jsou skvělé jako samostatné jídlo, ale taky jako příloha ke grilovanému masu nebo letnímu brunchi.

Pažitkový dip:

05.Bezlaktózový jogurt promícháme s nasekanou pažitkou a citronovou šťávou a necháme chvíli odležet v lednici.

Pažitkový dip můžete ještě ochutit stroužkem česneku pro výraznější chuť.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo