Kuchyně
Česká, Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Milovali jste jako děti brambory na loupačku? Připravte si jejich luxusní verzi – rozbité brambory s bezlaktózovým pažitkovým dipem podle receptu Romany Böhmové.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 255 kJ / 300 kcal
Bílkoviny
5,90 g
Tuky
14,30 g
Vláknina
4,70 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
38,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory důkladně omyjeme, celé i se slupkou vložíme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut doměkka. Po uvaření je necháme zcela vychladnout.
Takto můžete zpracovat brambory, které vám zbyly z jiného pokrmu.
02.Vychladlé brambory rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Každou bramboru lehce rozmáčkneme – nejlépe to jde dnem sklenice. Není nutné úplně je rozdrtit, stačí, když lehce popraskají.
03.Mezitím v menší misce připravíme bylinkovou zálivku, smícháme nasekané čerstvé bylinky, olivový olej, rozpuštěné máslo a balsamico, opepříme, osolíme a promícháme. Brambory touto směsí přelijeme.
04.Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, dokud nebudou krásně zlatavé a křupavé.
Tyto brambory jsou skvělé jako samostatné jídlo, ale taky jako příloha ke grilovanému masu nebo letnímu brunchi.
05.Bezlaktózový jogurt promícháme s nasekanou pažitkou a citronovou šťávou a necháme chvíli odležet v lednici.
Pažitkový dip můžete ještě ochutit stroužkem česneku pro výraznější chuť.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT