Kuchyně
Britská
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
7 699 kJ / 1 840 kcal
Bílkoviny
223,00 g
Tuky
99,20 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Hovězí roštěnec vcelku svážeme provázkem, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a koření do masa vmasírujeme.
Jak svázat maso se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Krátce opečeme ze čtyř stran v rozpálené grilovací pánvi. Pak přendáme do pekáče, posypeme čerstvým rozmarýnem a tymiánem, zakápneme olejem, zapíchneme do masa teploměr a pečeme:
03.Pak maso přikryjeme alobalem a necháme „dozrát“ v troubě vyhřáté na 70 °C klidně ještě několik hodin. Nepřepeče se tak, ale bude lahodnější.
Při každé změně teploty troubě pomůžeme krátkým vyvětráním moc horkého vzduchu.
04.Po upečení maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a servírujeme osolené a zakápnuté olivovým olejem společně s grilovanou zeleninou.
Jak si udělat grilovanou zeleninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT