Roast beef – pečený roštěnec
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Britská

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Jak připravit domácí roast beef (rostbíf)? Vyhlášený šéfkuchař Roman Paulus prozradí své tajemství perfektního hovězího roštěnce ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se jak pečené hovězí okořenit, proč je dobré nízký roštěnec před pečením svázat a hlavně na kolik stupňů legendární roast beef péct, aby bylo maso šťavnaté a rovnoměrně růžové. Ať ho máte rádi studený na oblíbeném sendviči, nebo teplý s Beárnskou omáčkou, podívejte se na následující video. Zjistíte, že příprava je vlastně docela snadná!

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na roast beef – pečený roštěnec

  • 1 kg hovězího nízkého roštěnce vcelku
  • pepř
  • sůl
  • rostlinný olej
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián
  • extra panenský olivový olej
  • k podávání grilovaná zelenina

Orientační nutriční hodnoty

Energie

7 699 kJ / 1 840 kcal

Bílkoviny

223,00 g

Tuky

99,20 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Hovězí roštěnec vcelku svážeme provázkem, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a koření do masa vmasírujeme.

Jak svázat maso se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Krátce opečeme ze čtyř stran v rozpálené grilovací pánvi. Pak přendáme do pekáče, posypeme čerstvým rozmarýnem a tymiánem, zakápneme olejem, zapíchneme do masa teploměr a pečeme:

  • v troubě rozehřáté na 130 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 30 °C,
  • v troubě rozehřáté na 110 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 40 °C,
  • v troubě rozehřáté na 90 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 55 °C,
  • v troubě rozehřáté na 70 °C, dokud nedosáhneme vnitřní teploty masa 58 °C.

03.Pak maso přikryjeme alobalem a necháme „dozrát“ v troubě vyhřáté na 70 °C klidně ještě několik hodin. Nepřepeče se tak, ale bude lahodnější.

Při každé změně teploty troubě pomůžeme krátkým vyvětráním moc horkého vzduchu.

04.Po upečení maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a servírujeme osolené a zakápnuté olivovým olejem společně s grilovanou zeleninou.

Jak si udělat grilovanou zeleninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo