Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Pečená, dušená, vařená, vložka do polévky a hlavní hrdina svátečních obědů – křepelku lze podávat na různé způsoby. S křepelkou se nejlépe pracuje, když ji vykostíte, protože ji pak můžete naplnit různými druhy nádivek. Roman Paulus vám v dalším videu Kulinářské akademie ukáže, jak křepelku naplnit. Velikost křepelky odpovídá jedné porci, takže se při servírování nemusíte zdržovat porcováním.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vykostěnou křepelku osolíme, opepříme a naplníme žemlovou nádivkou. Křepelku uzavřeme, otočíme a obtočíme proužkem alobalu o šířce 1,5 – 2 cm tak, aby držela pohromadě. Vložíme do zapékací mísy, osolíme, navrch položíme kousek másla a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 15 – 20 minut. Odstraníme alobal a křepelku podáváme.
02.Najemno nakrájenou cibuli krátce orestujeme v rozehřáté pánvi s rozpuštěným máslem, po chvíli přidáme na kostičky nakrájené uzené. Orestovanou směs zalijeme mlékem a necháme krátce povařit. Ve větší míse smícháme na kostičky nakrájené pečivo, vejce a nasekanou petržel. Osolíme, opepříme a přidáme orestované uzené s cibulí, promícháme a necháme 10 – 15 minut odležet.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT