Počet porcí
1 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Pražma je skvělá ryba a nejlépe chutná, když ji upečete pěkně vcelku. Stejně tak to udělal šéfkuchař Marcel Ihnačák, který natočil video recept na pečenou pražmu s brokolicí a cherry rajčátky. Zjistíte se, čím pražmu naplnit, aby byla krásně provoněná, a naučíte se připravit univerzální obalovací směs z hladké mouky, papriky a česneku, díky které pražma dostane ještě lepší chuť. Jako přílohu si společně připravíte restovanou brokolici s česnekem a cherry rajčátky.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 047 kJ / 968 kcal
Bílkoviny
55,30 g
Tuky
64,90 g
Vláknina
13,70 g
Sůl
2,90 g
Sacharidy
54,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na větším talíři smícháme hladkou mouku, mletou papriku a strouhaný česnek.
02.Rybu osolíme, opepříme, dovnitř vložíme ¼ citronu (měsíček) a čerstvý tymián. Pražmu obalíme v směsi a přendáme na plech vystlaný pečicím papírem pokapaným olejem. Rybu pokapeme olejem i po povrchu. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.
03.Brokolici rozebranou na růžičky oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě.
04.V rozehřáté pánvi s olejem a máslem orestujeme nakrájený česnek spolu s překrojenými cherry rajčaty a tymiánem. Následně přidáme scezenou brokolici, ochutíme solí a pepřem. Všechno spolu promícháme a krátce orestujeme.
05.Pečenou pražmu přelijeme výpekem a servírujeme s orestovanou brokolicí a rajčaty. Na závěr pokapeme citronovou šťávou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT