Pečená pražma s česnekem a paprikou

play Přehrát video recept
Pečená pražma s česnekem a paprikou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

1 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

 Pražma je skvělá ryba a nejlépe chutná, když ji upečete pěkně vcelku. Stejně tak to udělal šéfkuchař Marcel Ihnačák, který natočil video recept na pečenou pražmu s brokolicí a cherry rajčátky. Zjistíte se, čím pražmu naplnit, aby byla krásně provoněná, a naučíte se připravit univerzální obalovací směs z hladké mouky, papriky a česneku, díky které pražma dostane ještě lepší chuť. Jako přílohu si společně připravíte restovanou brokolici s česnekem a cherry rajčátky.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pražma zlatá:

  • 2 × lžíce hladká mouka Belbake
  • 2 × lžička sladká mletá paprika Kania
  • 2 × stroužek česnek
  • 1 × pražma zlatá
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 0,25 × citron
  • čerstvý tymián
  • olivový olej Primadonna

Příloha:

  • 1 × menší brokolice
  • 2 × stroužek česnek
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 100 g cherry rajčata
  • čerstvý tymián
  • 0,5 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 047 kJ / 968 kcal

Bílkoviny

55,30 g

Tuky

64,90 g

Vláknina

13,70 g

Sůl

2,90 g

Sacharidy

54,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pražma zlatá:

01.Na větším talíři smícháme hladkou mouku, mletou papriku a strouhaný česnek. 

02.Rybu osolíme, opepříme, dovnitř vložíme ¼ citronu (měsíček) a čerstvý tymián. Pražmu obalíme v směsi a přendáme na plech vystlaný pečicím papírem pokapaným olejem. Rybu pokapeme olejem i po povrchu. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.

Příloha: 

03.Brokolici rozebranou na růžičky oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. 

04.V rozehřáté pánvi s olejem a máslem orestujeme nakrájený česnek spolu s překrojenými cherry rajčaty a tymiánem. Následně přidáme scezenou brokolici, ochutíme solí a pepřem. Všechno spolu promícháme a krátce orestujeme. 

Servírování:

05.Pečenou pražmu přelijeme výpekem a servírujeme s orestovanou brokolicí a rajčaty. Na závěr pokapeme citronovou šťávou. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo