Pečená pražma se salátem z chřestu a avokáda

play Přehrát video recept
Pečená pražma se salátem z chřestu a avokáda
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Využijte chřestové sezóny a připravte si pečenou pražmu se salátem z chřestu a avokáda. Recept Romana Pauluse najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Salát z chřestu a avokáda

  • 200 g zeleného chřestu
  • 8 ks cherry rajčat
  • 50 g cibule
  • čerstvá bazalka
  • 1 × citron (šťáva)
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × avokáda dle velikosti

Pražma s opečenými bramborami

  • 4 × čerstvé pražmy zlaté vykuchané
  • 8 × menších brambor
  • 2 × stroužky česneku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 290 kJ / 547 kcal

Bílkoviny

36,10 g

Tuky

27,40 g

Vláknina

10,70 g

Sůl

1,10 g

Sacharidy

42,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Salát z chřestu a avokáda

01.Z chřestu odlomíme dřevnaté konce, krátce blanšírujeme ve vroucí osolené vodě, zchladíme a nakrájíme na kousky. Přidáme cherry rajčata nakrájená na čtvrtiny, cibuli nakrájenou nadrobno a nakrájenou bazalku, zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem, osolíme a opepříme. Zamícháme a necháme odstát. Avokádo, které oloupeme a nakrájíme na kousky, přidáváme na konec, aby nezčernalo.

02.Tip: Jak oloupat avokádo, se dozvíte v jednom z triků Kulinářské akademie Lidlu zde.

Pražma s opečenými bramborami

03.Z pražmy připravíme filety a kůži lehce nařízneme, aby se lépe vypékala.

04.Tip: Filetovat ryby vás Roman Paulus naučí v Kulinářské akademii Lidlu.

05.Filety z obou stran osolíme, na straně bez kůže i opepříme. V rozehřáté pánvi s olivovým olejem opečeme dokřupava - nejprve na straně s kůží a poté otočíme. Do pánve přidáme také brambory, které jsme uvařili ve slupce a nakrájeli na čtvrtiny. V průběhu opékání brambory osolíme a otáčíme, aby se opekly ze všech stran. Stáhneme plamen, přidáme rozmáčklé stroužky česneku a stonky bazalky a zakápneme citronovou šťávou.

Servírování

06.Opečené pražmy filety podáváme s salátem z chřestu a avokáda a opečenými bramborami, ozdobíme snítkou bazalky a špičkami chřestu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo