Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte chřestové sezóny a připravte si pečenou pražmu se salátem z chřestu a avokáda. Recept Romana Pauluse najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 290 kJ / 547 kcal
Bílkoviny
36,10 g
Tuky
27,40 g
Vláknina
10,70 g
Sůl
1,10 g
Sacharidy
42,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z chřestu odlomíme dřevnaté konce, krátce blanšírujeme ve vroucí osolené vodě, zchladíme a nakrájíme na kousky. Přidáme cherry rajčata nakrájená na čtvrtiny, cibuli nakrájenou nadrobno a nakrájenou bazalku, zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem, osolíme a opepříme. Zamícháme a necháme odstát. Avokádo, které oloupeme a nakrájíme na kousky, přidáváme na konec, aby nezčernalo.
02.Tip: Jak oloupat avokádo, se dozvíte v jednom z triků Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Z pražmy připravíme filety a kůži lehce nařízneme, aby se lépe vypékala.
04.Tip: Filetovat ryby vás Roman Paulus naučí v Kulinářské akademii Lidlu.
05.Filety z obou stran osolíme, na straně bez kůže i opepříme. V rozehřáté pánvi s olivovým olejem opečeme dokřupava - nejprve na straně s kůží a poté otočíme. Do pánve přidáme také brambory, které jsme uvařili ve slupce a nakrájeli na čtvrtiny. V průběhu opékání brambory osolíme a otáčíme, aby se opekly ze všech stran. Stáhneme plamen, přidáme rozmáčklé stroužky česneku a stonky bazalky a zakápneme citronovou šťávou.
06.Opečené pražmy filety podáváme s salátem z chřestu a avokáda a opečenými bramborami, ozdobíme snítkou bazalky a špičkami chřestu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT