Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Pokročilý
Na grilu lze připravit cokoli, zkuste třeba ryby v celku. Pražmana zlatého si můžete připravit podle receptu Kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 153 kJ / 515 kcal
Bílkoviny
34,70 g
Tuky
28,70 g
Vláknina
5,20 g
Sůl
2,60 g
Sacharidy
28,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vykuchané, omyté a osušené ryby z obou stran osolíme a opepříme. 1 citron omyjeme, nakrájíme na měsíčky a spolu s několika větvičkami oregana vložíme dovnitř pražmana. Rybu z obou stran pokapeme olivovým olejem, který po rybě rozetřeme a grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 6 minut.
02.Cibuli nakrájíme nadrobno a vložíme do větší mísy. Přidáme sušená rajčata a pečivo bez kůrky nakrájené na kostky. Přilijeme větší množství olivového oleje, červený vinný ocet a důkladně promícháme. Přidáme kapary nakrájené na menší kousky, osolíme, opepříme a zakápneme šťávou z poloviny citronu. Na závěr přidáme hrst čerstvých nadrobno nasekaných bylinek (oregana a petrželky) a ještě jednou důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat ještě trochu olivového oleje.
03.Grilované pražmany položíme na talíř a navrch každé ryby naneseme připravenou salsu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT