Grilovaný pražman se salsou ze sušených rajčat

play Přehrát video recept
Grilovaný pražman se salsou ze sušených rajčat
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Na grilu lze připravit cokoli, zkuste třeba ryby v celku. Pražmana zlatého si můžete připravit podle receptu Kuchynelidlu.cz.

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × čerství pražmani
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1,5 × citronu
  • čerstvé oregano
  • olivový olej Luccese
  • 1 × cibule
  • 100 g sušených rajčat v oleji Baresa
  • hrst bílého chleba bez kůrky
  • 2 × lžíce červeného vinného octa Acentino
  • hrst kapar Freshona
  • oregano
  • čerstvá petrželka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 153 kJ / 515 kcal

Bílkoviny

34,70 g

Tuky

28,70 g

Vláknina

5,20 g

Sůl

2,60 g

Sacharidy

28,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Grilovaný pražman

01.Vykuchané, omyté a osušené ryby z obou stran osolíme a opepříme. 1 citron omyjeme, nakrájíme na měsíčky a spolu s několika větvičkami oregana vložíme dovnitř pražmana. Rybu z obou stran pokapeme olivovým olejem, který po rybě rozetřeme a grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 6 minut.

Salsa

02.Cibuli nakrájíme nadrobno a vložíme do větší mísy. Přidáme sušená rajčata a pečivo bez kůrky nakrájené na kostky. Přilijeme větší množství olivového oleje, červený vinný ocet a důkladně promícháme. Přidáme kapary nakrájené na menší kousky, osolíme, opepříme a zakápneme šťávou z poloviny citronu. Na závěr přidáme hrst čerstvých nadrobno nasekaných bylinek (oregana a petrželky) a ještě jednou důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat ještě trochu olivového oleje.

Servírování

03.Grilované pražmany položíme na talíř a navrch každé ryby naneseme připravenou salsu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo