Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Profesionál
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 782 kJ / 904 kcal
Bílkoviny
15,90 g
Tuky
90,80 g
Vláknina
4,60 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
9,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z jehněčí kýty vyřízneme stehenní kost a vzniklý otvor naplníme bazalkovým pestem.
02.Tip: Jak připravit domácí bazalkové pesto zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Maso osolíme, opepříme, svážeme provázkem a přendáme do pekáče. Přidáme překrojené šalotky i se slupkou, neoloupané stroužky česneku a větvičky čerstvého rozmarýnu a tymiánu (lístky bylinek dáme i na samotnou kýtu). Do masa zapíchneme teploměr a pečeme:
04.Pak maso přikryjeme alobalem a necháme „dozrát“ v troubě vyhřáté na 70 °C klidně ještě několik hodin. Nepřepeče se tak, ale bude lahodnější.
05.Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s grilovanou zeleninou, rozpečenou šalotkou a česnekem.
06.Tip: Jak si udělat grilovanou zeleninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT