Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Pokročilý
Jemná paštika z kuřecích jater, doplněná originálním parmazánovým sněhem, nabízí dokonalé spojení tradiční chuti s moderním kulinárním uměním Riccarda Lucqueho.
Energie
1 654 kJ / 395 kcal
Bílkoviny
13,30 g
Tuky
34,00 g
Vláknina
0,60 g
Sůl
0,55 g
Sacharidy
3,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Červenou cibuli nakrájíme na velmi tenké kroužky. Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou podložkou. Poprášíme špetkou soli a lehkou vrstvou moučkového cukru.
02.Sušíme v horkovzdušné troubě při 40 °C po dobu 4–5 hodin, dokud nejsou zcela dehydratované. Skladujeme na suchém místě nebo podáváme jako křupavou ozdobu.
03.V hrnci rozpustíme 100 g másla, přidáme rozmarýn a stroužek česneku, opečeme a necháme rozpustit máslo. Přidáme šalotku nakrájenou na nudličky a necháme zkaramelizovat.
04.Přidáme očištěná a nakrájená játra, osolíme, opepříme a dobře orestujeme.
05.Z hrnce odstraníme rozmarýn a česnek, přidáme zbylé máslo, podlijeme brandy a oflambujeme.
06.Jakmile je vypálený alkohol, rozmixujeme směs do hladké krémové konzistence a necháme vychladnout.
07.Vychladlou paštiku podáváme na horkých opečených plátcích chleba, tzv. crostonech a navrch nastrouháme parmazán, aby vznikl efekt „sněhu“. Posypeme připravenými chipsy z červené cibule a opepříme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT