Paštika z kuřecích jater s parmazánovým sněhem

play Přehrát video recept
Paštika z kuřecích jater s parmazánovým sněhem
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Jemná paštika z kuřecích jater, doplněná originálním parmazánovým sněhem, nabízí dokonalé spojení tradiční chuti s moderním kulinárním uměním Riccarda Lucqueho.


Tagy

Riccardo Lucque

Riccardo Lucque

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Chipsy z červené cibule:

  • červené cibule
  • sůl Kania
  • na posypání moučkový cukr Belbake

Paštika:

  • 150 g máslo Pilos
  • 1 × snítka rozmarýn
  • 1 × stroužek česnek
  • 60 g šalotka
  • 250 g kuřecí játra
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 50 ml brandy

Servírování:

  • na podávání rustikální chléb z kamenné pece
  • na posypání parmazán Milbona

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 654 kJ / 395 kcal

Bílkoviny

13,30 g

Tuky

34,00 g

Vláknina

0,60 g

Sůl

0,55 g

Sacharidy

3,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Chipsy z červené cibule:

01.Červenou cibuli nakrájíme na velmi tenké kroužky. Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou podložkou. Poprášíme špetkou soli a lehkou vrstvou moučkového cukru.

02.Sušíme v horkovzdušné troubě při 40 °C po dobu 4–5 hodin, dokud nejsou zcela dehydratované. Skladujeme na suchém místě nebo podáváme jako křupavou ozdobu.

Paštika:

03.V hrnci rozpustíme 100 g másla, přidáme rozmarýn a stroužek česneku, opečeme a necháme rozpustit máslo. Přidáme šalotku nakrájenou na nudličky a necháme zkaramelizovat.

04.Přidáme očištěná a nakrájená játra, osolíme, opepříme a dobře orestujeme.

05.Z hrnce odstraníme rozmarýn a česnek, přidáme zbylé máslo, podlijeme brandy a oflambujeme.

06.Jakmile je vypálený alkohol, rozmixujeme směs do hladké krémové konzistence a necháme vychladnout.

07.Vychladlou paštiku podáváme na horkých opečených plátcích chleba, tzv. crostonech a navrch nastrouháme parmazán, aby vznikl efekt „sněhu“. Posypeme připravenými chipsy z červené cibule a opepříme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo