Počet porcí
9 porcí
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Profesionál
Na operu nemusíte jen do divadla, můžete si ji udělat sami doma. Vyzkoušejte recept Mirky van Gils Slavíkové na luxusní čokoládovo-kávové řezy.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 131 kJ / 748 kcal
Bílkoviny
13,40 g
Tuky
50,40 g
Vláknina
6,80 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
57,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bílky, půl dávky moučkového cukru a sůl vyšleháme do sněhu.
02.Celá vejce a druhou polovinu cukru vložíme do mísy robota a vyšleháme do pěny. Přidáme prosátou mandlovou a hladkou mouku a přepuštěné máslo a zamícháme. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.
03.Těsto rozetřeme na pečicí papír, přendáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut.
04.Vychladlý plát rozřízneme na 4 stejné pruhy.
05.Jeden plát pomažeme z jedné strany rozpuštěnou čokoládou.
06.Cukr s vodou, nastrouhanou pomerančovou kůrou a kávou svaříme až do rozpuštění cukru. Horký sirup přecedíme a vmícháme tuzemák.
07.Cukr vsypeme do hrnce, zalijeme trochou vody a svaříme na bublinu (112 °C).
Co znamená na bublinu? Do cukru s vodou ponořte drátěné očko a foukněte jako do bublifuku. Pokud se vám tvoří bubliny, máte hotovo.
08.Žloutky vložíme do mísy robota, začneme šlehat na nejvyšší výkon a za stálého chodu přiléváme svařený cukr. Šleháme do úplného vychladnutí.
09.Do chladných žloutků přidáme studené ristretto a změklé máslo a důkladně vyšleháme v hladký krém.
10.Smetanu na šlehání zahřejeme – nevaříme, přelijeme nalámanou čokoládu v misce a mícháme až do úplného rozpuštění. Necháme zchladnout.
11.Piškotový plát s čokoládovou vrstvou otočíme čokoládou dolů, potřeme vychladlým sirupem a rozetřeme kávový krém.
12.Přiklopíme druhým plátem, prokapeme sirupem a rozetřeme asi 3-4 mm vrstvu čokoládového ganache.
13.Opět přiložíme plát, prokapeme a potřeme kávovým krémem.
14.Zakryjeme čtvrtým plátem a řez vložíme ztuhnout do lednice.
15.Čokoládu rozpustíme, přilijeme slunečnicový olej a důkladně promícháme.
16.Vychladlý řez přelijeme čokoládovou polevou, uhladíme a necháme ztuhnout v lednici.
17.Ztuhlý řez rozkrájíme pilkovým nožem, který po každém řezu namočíme v teplé vodě a otřeme. Ozdobíme rozpuštěnou mléčnou čokoládou a zlatým sprejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT