Olivová tapenáda
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Olivová tapenáda je specialitou italské kuchyně. Nejčastěji se podává na topinkách jako předkrm nebo chuťovka k vínu, můžete ji rovněž podávat k rybám nebo masům.  Její příprava je velmi snadná a rychlá. Podívejte se na náš krátký trik, ve kterém vám Roman Paulus ukáže, jak tuto pochoutku během chvilky připravit.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Olivová tapenáda

  • černé olivy
  • česnek
  • tymián
  • ančovičky
  • olivový olej

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vypeckované černé olivy s překrojenými stroužky česneku, snítkou čerstvého tymiánu, pokrájenými ančovičkami a olivovým olejem promixujeme v hustou jemnou pastu.2. Olivovou tapenádu podáváme například na opečené bruschettě se sušenými rajčaty či ančovičkami. Uplatní se i na jiných chlebíčkách či jednohubkách a k dochucení grilované ryby nebo masa.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo