Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Energie
5 025 kJ / 1 201 kcal
Bílkoviny
39,50 g
Tuky
27,50 g
Vláknina
6,80 g
Sůl
0,43 g
Sacharidy
190,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Hladkou a hrubou mouku smícháme, přidáme lžíci oleje a 2 vejce a důkladně promícháme. Jakmile se suroviny spojí, přendáme těsto na pracovní plochu a vypracujeme rukama hladké a elastické těsto. Zabalíme do potravinové folie a vložíme na 1 hodinu do lednice.
Tip: Protože je každá mouka trochu jiná a každé vejce jinak velké, je i poměr surovin trochu odlišný. S tím je při přípravě těsta potřeba počítat. Pokud by bylo příliš suché, přidáme trochu vody. V případě, že je moc řídké, můžeme při válení trochu více pomoučnit.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT