Nudlové těsto
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Domácí nudle se ničemu nevyrovnají. Příprava je přitom tak snadná. Stačí jednoduchý recept, ze kterého můžete připravit mnoho druhů těstovin.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 125 g hrubá mouka
  • 125 g hladká mouka
  • 2 × vejce "M"
  • 1 × lžíce rostlinný olej

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 025 kJ / 1 201 kcal

Bílkoviny

39,50 g

Tuky

27,50 g

Vláknina

6,80 g

Sůl

0,43 g

Sacharidy

190,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Hladkou a hrubou mouku smícháme, přidáme lžíci oleje a 2 vejce a důkladně promícháme. Jakmile se suroviny spojí, přendáme těsto na pracovní plochu a vypracujeme rukama hladké a elastické těsto. Zabalíme do potravinové folie a vložíme na 1 hodinu do lednice.

Tip: Protože je každá mouka trochu jiná a každé vejce jinak velké, je i poměr surovin trochu odlišný. S tím je při přípravě těsta potřeba počítat. Pokud by bylo příliš suché, přidáme trochu vody. V případě, že je moc řídké, můžeme při válení trochu více pomoučnit.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo