Sépiové těstoviny
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Černé těstoviny – efektní jídlo, se kterým můžete zazářit. Sépiové barvivo může nejen za typickou černou barvu těstovin, ale dodá jim také specifickou chuť, která však není tak výrazná, jak by se mohlo zdát, nemusíte mít strach. Sépiové těstoviny se nejčastěji podávají s rybami nebo mořskými plody. Mnoho dalších ingrediencí nepotřebují, stačí trochu rajčat, česneku a olivového oleje. V tomto videu Kulinářské akademie Lidlu se dozvíte, co to vlastně sépiové barvivo je, jak připravit těsto na sépiové těstoviny a jak je servírovat.



Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Sépiové těstoviny

  • 200 g italské mouky semolina (+ na podsypávání)
  • 2 × vejce „M“
  • extra panenský olivový olej
  • sépiové barvivo
  • česnek
  • krevety
  • bílé víno
  • cherry rajčata
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • pepř

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 706 kJ / 886 kcal

Bílkoviny

39,90 g

Tuky

13,10 g

Vláknina

7,80 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

146,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Semolinu, vejce, pár kapek olivového oleje a sépiové barvivo vložte do kuchyňského robota a smíchejte v hrudkovité těsto. Přendejte na pracovní desku a ještě propracujte rukama. Z těsta vytvarujte bochánek, zabalte do potravinářské fólie a vložte na půl hodiny do lednice odpočinout.

02.Odkrojte kousek těsta, posypejte moukou, vytvarujte menší placku a vyválejte pomocí strojku na těstoviny na širší plát. Těsto přeložte a opět vložte do strojku. Otvor ve strojku postupně zužujte, až získáte opravdu tenký plát. Pomocí strojku nakrájejte nudle nebo jiný požadovaný druh. Vzniklé těstoviny opět poprašte moukou a vařte ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty al dente.

03.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujte dozlatova na plátky nakrájený česnek. Přidejte krevety, podlijte bílým vínem, přidejte na čtvrtiny nakrájená cherry rajčata, nasekaný tymián, osolte a opepřete. Jakmile krevety zrůžoví, jsou hotové a můžete stáhnout z ohně.

04.Uvařené těstoviny vložte přímo do pánve, můžete přidat i trochu vody z vaření, zamíchejte a nechte krátce provařit.

05.Těstoviny podávejte do hlubšího talíře, zakápněte olivovým olejem a ozdobte čerstvým tymiánem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo