Špenátové těstoviny
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Špenát je právem považován za velmi zdravou potravinu, proto bychom ho neměli z jídelníčku vynechávat. Díky typické zelené barvě ho lze také použít jako barvivo a připravit třeba skvělé špenátové těstoviny.

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g italské mouky semolina (+ na podsypávání)
  • 2 × vejce
  • 2 × lžíce špenátového pyré
  • extra panenský olivový olej
  • česnek
  • rajčata
  • sůl
  • pepř
  • bílé víno
  • čerstvá bazalka
  • parmezán

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 690 kJ / 882 kcal

Bílkoviny

38,90 g

Tuky

12,90 g

Vláknina

8,50 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

147,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Semolinu, vejce a špenátové pyré vložte do kuchyňského robota a přidejte ještě trochu mouky (vždy, když přidáváte tekuté pyré, přidejte ještě mouku). Smíchejte v robotu, až se vytvoří hrudkovité těsto. Těsto přendejte na pracovní desku a ještě propracujte rukama. Z těsta vytvarujte bochánek, zabalte do potravinářské fólie a vložte na půl hodiny do lednice odpočinout.

02.Odkrojte kousek těsta, posypejte moukou, vytvarujte menší placku a vyválejte pomocí strojku na těstoviny širší plát. Těsto přeložte a opět vložte do strojku. Otvor ve strojku postupně zužujte, až získáte opravdu tenký plát. Pomocí strojku nakrájejte nudle nebo jiný požadovaný druh. Vzniklé těstoviny opět poprašte moukou a vařte ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty al dente.

03.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujte dozlatova na plátky nakrájený česnek. Jakmile začne česnek zlátnout, přidejte oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, osolte a opepřete. Podlijte bílým vínem, nechte provařit a přidejte nakrájenou čerstvou bazalku. Uvařené těstoviny vložte do pánve a promíchejte. Podávejte s hoblinkami parmezánu ozdobené snítkou čerstvé bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo