Kuchyně
Italská
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Špenát je právem považován za velmi zdravou potravinu, proto bychom ho neměli z jídelníčku vynechávat. Díky typické zelené barvě ho lze také použít jako barvivo a připravit třeba skvělé špenátové těstoviny.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 690 kJ / 882 kcal
Bílkoviny
38,90 g
Tuky
12,90 g
Vláknina
8,50 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
147,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Semolinu, vejce a špenátové pyré vložte do kuchyňského robota a přidejte ještě trochu mouky (vždy, když přidáváte tekuté pyré, přidejte ještě mouku). Smíchejte v robotu, až se vytvoří hrudkovité těsto. Těsto přendejte na pracovní desku a ještě propracujte rukama. Z těsta vytvarujte bochánek, zabalte do potravinářské fólie a vložte na půl hodiny do lednice odpočinout.
02.Odkrojte kousek těsta, posypejte moukou, vytvarujte menší placku a vyválejte pomocí strojku na těstoviny širší plát. Těsto přeložte a opět vložte do strojku. Otvor ve strojku postupně zužujte, až získáte opravdu tenký plát. Pomocí strojku nakrájejte nudle nebo jiný požadovaný druh. Vzniklé těstoviny opět poprašte moukou a vařte ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty al dente.
03.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujte dozlatova na plátky nakrájený česnek. Jakmile začne česnek zlátnout, přidejte oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, osolte a opepřete. Podlijte bílým vínem, nechte provařit a přidejte nakrájenou čerstvou bazalku. Uvařené těstoviny vložte do pánve a promíchejte. Podávejte s hoblinkami parmezánu ozdobené snítkou čerstvé bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT