Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Dokonale jemný mořský vlk, krémové květákové pyré a svěží olivová salsa – kombinace, která nadchne každého milovníka ryb. Tento lehký, ale přitom chuťově výrazný recept Marcela Ihnačáka zvládnete snadno doma. Květákové pyré dodá jemnost a olivy s bylinkami přidají svěží středomořský šmrnc. Vyzkoušejte tento pokrm třeba jako lehký oběd a nechte se unést chutěmi moře.
Energie
3 431 kJ / 820 kcal
Bílkoviny
36,50 g
Tuky
66,60 g
Vláknina
7,70 g
Sůl
2,87 g
Sacharidy
26,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bílé části lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozpáleném hrnci s olejem dosklovata. Přidáme růžičky květáku, osolíme, opepříme, promícháme a orestujeme. Po chvíli zalijeme smetanou, přiklopíme pokličkou a vaříme doměkka. Květák rozmixujeme ponorným mixérem na pyré. Přidáme 2 lžíce másla a necháme rozpustit.
02.Olivy, mrkev, řapíkatý celer a lahůdkovou cibulku nakrájíme nadrobno, přendáme do mísy, přilijeme olej, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu. Nakonec přidáme nasekanou listovou petržel a důkladně promícháme.
03.Filety z mořského vlka osolíme, opepříme a orestujeme v pánvi s olejem dozlatova. Opékáme nejprve kůží dolů, jakmile je kůže křupavá, filety otočíme a opékáme dále. Přidáme 2 lžíce másla a pokapeme šťávou z citronu.
04.Mořského vlka podáváme s květákovým pyré, přelijeme výpekem, přidáme olivovou salsu a nakonec přidáme polníček ochucený olejem a citronovou šťávou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT