Kuchyně
Evropská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si lehký recept v podobě pečeného mořského vlka s bramborovou kaší a středomořskou zeleninou. Recept Romana Pauluse na najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 916 kJ / 458 kcal
Bílkoviny
35,90 g
Tuky
21,10 g
Vláknina
6,80 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
34,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Papriky potřeme olivovým olejem, vložíme do zapékací mísy a pečeme na 220 °C. Po vyndání z trouby přikryjeme potravinovou fólií, necháme zapařit (asi 10 minut) a oloupeme.
02.TIP: Jak připravit a oloupat grilovanou papriku, se naučíte také v Kulinářské akademii Lidlu.
03.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájený stroužek česneku. Po chvíli přidáme na nudličky nakrájenou cuketu, osolíme a opepříme. Přidáme upečené papriky nakrájené na nudličky a olivy na plátky. Stáhneme z ohně a vmícháme nakrájenou bazalku.
04.Brambory uvaříme doměkka a propasírujeme. V hrnci zahřejeme mléko a smetanu, přidáme propasírované brambory, zamícháme a přilijeme olivový olej.
05.Z mořských vlků připravíme filety a na straně kůže lehce nařízneme, aby se lépe vypékala. Osolíme, na straně bez kůže i opepříme a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem nejprve na straně kůže. Zmírníme plamen, přidáme rozmáčknutý stroužek česneku, bazalku, na čtvrtiny nakrájená cherry rajčata a zakápneme citronovou šťávou.
06.Filety mořského vlka podáváme s připravenou zeleninou a bramborovou kaší. Zakápneme výpekem s cherry rajčaty a trochou olivového oleje a ozdobíme snítkou bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT