Pečený mořský vlk se středomořskou zeleninou

play Přehrát video recept
Pečený mořský vlk se středomořskou zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si lehký recept v podobě pečeného mořského vlka s bramborovou kaší a středomořskou zeleninou. Recept Romana Pauluse na najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Zelenina

  • 2 × žluté papriky
  • 2 × červené papriky
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × stroužek česneku
  • 1 × cuketa
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 16 ks černých oliv bez pecek Baresa
  • čerstvá bazalka

Bramborová kaše

  • 100 ml plnotučného mléka Pilos
  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 400 g brambor
  • 2 × lžíce extra panenského olivového oleje Primadonna

Ryba

  • 4 × čerství mořští vlci
  • 8 × cherry rajčat
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × stroužek česneku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 916 kJ / 458 kcal

Bílkoviny

35,90 g

Tuky

21,10 g

Vláknina

6,80 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

34,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Zelenina

01.Papriky potřeme olivovým olejem, vložíme do zapékací mísy a pečeme na 220 °C. Po vyndání z trouby přikryjeme potravinovou fólií, necháme zapařit (asi 10 minut) a oloupeme.

02.TIP: Jak připravit a oloupat grilovanou papriku, se naučíte také v Kulinářské akademii Lidlu.

03.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájený stroužek česneku. Po chvíli přidáme na nudličky nakrájenou cuketu, osolíme a opepříme. Přidáme upečené papriky nakrájené na nudličky a olivy na plátky. Stáhneme z ohně a vmícháme nakrájenou bazalku.

Kaše

04.Brambory uvaříme doměkka a propasírujeme. V hrnci zahřejeme mléko a smetanu, přidáme propasírované brambory, zamícháme a přilijeme olivový olej.

Ryba

05.Z mořských vlků připravíme filety a na straně kůže lehce nařízneme, aby se lépe vypékala. Osolíme, na straně bez kůže i opepříme a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem nejprve na straně kůže. Zmírníme plamen, přidáme rozmáčknutý stroužek česneku, bazalku, na čtvrtiny nakrájená cherry rajčata a zakápneme citronovou šťávou.

Servírování

06.Filety mořského vlka podáváme s připravenou zeleninou a bramborovou kaší. Zakápneme výpekem s cherry rajčaty a trochou olivového oleje a ozdobíme snítkou bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo