Marinovaný losos s omáčkou a okurkovým salátem

play Přehrát video recept
Marinovaný losos s omáčkou a okurkovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte originální recept Romana Pauluse na marinovaného lososa s hořčično-medovou omáčkou a pikantním okurkovým salátem. Najdete ho na stránkách Kuchyně Lidlu!

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g čerstvého lososa
  • 200 g cukru krystal Castello
  • 100 g soli s jódem Castello
  • 1 × pomeranč
  • 1,5 × citronu
  • 50 g francouzské hrubozrnné hořčice Duc de Coeur
  • 50 g francouzské jemné hořčice Duc de Coeur
  • 50 g květového medu Marlene
  • 2 × lžíce rostlinného oleje
  • 1 × středně velká salátová okurka
  • 0,5 × pálivé papričky
  • 50 ml bílého vinného octa Acentino
  • 100 ml vody
  • 2 × máslové toastové chleby Rivercote
  • 5 × bobkových listů Mikado
  • čerstvý polníček
  • 5 kuliček černého pepře celého Mikado
  • 5 kuliček nového koření Mikado

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 051 kJ / 490 kcal

Bílkoviny

29,40 g

Tuky

26,60 g

Vláknina

4,00 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

32,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Marinovaný losos

01.Lososa vložíme do hlubokého talíře, posypeme po celém povrchu cukrem a solí (pouze z jedné strany) a navrch rozprostřeme divoké koření. Omytý a osušený pomeranč s 1 citronem nakrájíme na tenká kolečka a také vyskládáme navrch lososa, znovu pocukrujeme a osolíme. Takto připraveného lososa překryjeme potravinovou fólií a vložíme do lednice marinovat. Po 1-2 dnech marinování lososa omyjeme a osušíme.

Omáčka

02.V míse smícháme obě hořčice s medem a za stálého míchání metličkou i s olejem. Přidáme pár kapek citronové šťávy a špetku soli.

Okurkový salát

03.Omytou a osušenou okurku nastrouháme na mandolíně na dlouhé nudličky. Ty vložíme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou pálivou papričku, lžíci cukru, špetku soli, ocet, vodu a smícháme.

Servírování

04.Lososa krájíme na asi 3 mm tenké plátky a skládáme přes sebe. Poté lžící přelijeme trochou připravené omáčky, do středu položíme hrst okurkového salátu a dokončíme opečenou polovinou toastu a polníčkem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo