Kuchyně
Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Pokročilý
Vyzkoušejte originální recept Romana Pauluse na marinovaného lososa s hořčično-medovou omáčkou a pikantním okurkovým salátem. Najdete ho na stránkách Kuchyně Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 051 kJ / 490 kcal
Bílkoviny
29,40 g
Tuky
26,60 g
Vláknina
4,00 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
32,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Lososa vložíme do hlubokého talíře, posypeme po celém povrchu cukrem a solí (pouze z jedné strany) a navrch rozprostřeme divoké koření. Omytý a osušený pomeranč s 1 citronem nakrájíme na tenká kolečka a také vyskládáme navrch lososa, znovu pocukrujeme a osolíme. Takto připraveného lososa překryjeme potravinovou fólií a vložíme do lednice marinovat. Po 1-2 dnech marinování lososa omyjeme a osušíme.
02.V míse smícháme obě hořčice s medem a za stálého míchání metličkou i s olejem. Přidáme pár kapek citronové šťávy a špetku soli.
03.Omytou a osušenou okurku nastrouháme na mandolíně na dlouhé nudličky. Ty vložíme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou pálivou papričku, lžíci cukru, špetku soli, ocet, vodu a smícháme.
04.Lososa krájíme na asi 3 mm tenké plátky a skládáme přes sebe. Poté lžící přelijeme trochou připravené omáčky, do středu položíme hrst okurkového salátu a dokončíme opečenou polovinou toastu a polníčkem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT