Kuchyně
Asijská, Srílanská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Srílanská kuchyně je plná překvapivých chuťových kombinací a jednu takovou najdete i v receptu, který pro vás natočil šéfkuchař Roman Paulus. Recept na originální salát pochází od tamějšího kuchaře, a tak se dá bez nadsázky říct, že to bude vaše první příležitost, kdy toto jídlo ochutnat. Budete potřebovat smažený lilek obalený v kurkumě a k tomu spoustu míchané zeleniny (například rajčatovou dužinu nebo okurku) a ještě větší hromadu rozmanitých dochucovadel (od chilli až po med). Až všechno smícháte dohromady, můžete si na výsledném salátu pochutnat jen tak, anebo třeba v kombinaci s vaším oblíbeným grilovaným masem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 046 kJ / 250 kcal
Bílkoviny
3,30 g
Tuky
15,90 g
Vláknina
6,90 g
Sůl
1,00 g
Sacharidy
27,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Menší lilek překrojíme napůl, nakrájíme na tenké plátky a promícháme s octem a kurkumou. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
02.V míse důkladně promícháme na proužky nakrájenou šalotku, dužinu rajčete bez semínek, pokrájené listy salátu, mango čatní, cukr, med, sůl, pepř, chilli, kečup a na plátky nakrájenou okurku.
Jak si připravit domácí mango čatní se dozvíte v triku Kulinářské akademie zde.
03.K takto připravenému salátu přidáme čerstvě usmažený lilek rovnou z oleje, který nenecháme okapat.
04.Podáváme za tepla či za studena samostatně nebo jako přílohu. Výtečně se hodí zejména ke grilovanému masu nebo rybám.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT