Lanýžová majonéza
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jakmile se naučíte připravit domácí majonézu, už nebude chtít jinou. Nemusí však zůstat u klasické verze, do majonézy můžete přidat spoustu ingrediencí - bylinky, pečený česnek nebo lanýžový olej jako Roman Paulus. Taková omáčka se hodí k rybám nebo i hovězímu tataráku.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Lanýžová majonéza

  • 4 × pasterizované žloutky
  • 1 × citron (šťáva)
  • sůl
  • pepř
  • 50 ml lanýžového oleje
  • 450 ml slunečnicového oleje

Orientační nutriční hodnoty

Energie

17 979 kJ / 4 297 kcal

Bílkoviny

11,30 g

Tuky

477,90 g

Vláknina

0,10 g

Sůl

0,08 g

Sacharidy

6,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Pasterizované žloutky smícháme s citronovou šťávou, osolíme, opepříme a za stálého šlehání přiléváme postupně lanýžový olej, poté olej slunečnicový.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo