Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Máte rádi italskou kuchyni a chtěli byste si ji užít trochu netradičně? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který připravil výborné lanýžové těstoviny s pošírovaným (nebo ztraceným, chcete-li) vejcem. Naučíte se, jak správně vejce pošírovat i jak připravit lehkou omáčku, která těstoviny s kousky lanýžů příjemně doplní. Na tu využil Roman Paulus zejména máslo, drůbeží vývar a žampiony, ale pochutnáte si i s hlívou ústřičnou. Na talíři pak stačí jen dozdobit chipsy z parmské šunky a strouhaným parmezánem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 335 kJ / 797 kcal
Bílkoviny
31,60 g
Tuky
34,10 g
Vláknina
4,30 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
89,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci přivedeme do varu vodu s octem, do které vložíme rozklepnutá vejce. Po zatáhnutí vejce ve vodě otočíme. Vaříme asi 3 minuty a poté pošírovaná vejce dáme stranou.
02.Těstoviny vaříme v osolené vodě podle návodu.
03.Mezitím v pánvi s rozpuštěným máslem zpěníme tenké plátky žampionů, osolíme a opepříme. Přidáme lehký drůbeží vývar, čerstvě uvařené těstoviny, nakrájenou pažitku a kousek másla. Chvíli v pánvi prohříváme a prohazujeme.
04.Servírujeme doprostřed talíře porci těstovin z pánve, navrch položíme pošírované vejce a dochutíme několika menšími kousky chipsů z parmské šunky, čerstvou pažitkou a strouhaným sýrem.
05.Pečicí plech vyložíme pečicím papírem, na který poklademe plátky parmské šunky, přikryjeme druhou vrstvou papíru a zatížíme další plechem. Takto narovnané plátky sušíme v troubě vyhřáté na 130 °C asi 30 minut. Pokud by byla málo křupavá, dosušíme bez přiklopení.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT