Lanýžové těstoviny s vejcem a parmskou šunkou

play Přehrát video recept
Lanýžové těstoviny s vejcem a parmskou šunkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máte rádi italskou kuchyni a chtěli byste si ji užít trochu netradičně? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který připravil výborné lanýžové těstoviny s pošírovaným (nebo ztraceným, chcete-li) vejcem. Naučíte se, jak správně vejce pošírovat i jak připravit lehkou omáčku, která těstoviny s kousky lanýžů příjemně doplní. Na tu využil Roman Paulus zejména máslo, drůbeží vývar a žampiony, ale pochutnáte si i s hlívou ústřičnou. Na talíři pak stačí jen dozdobit chipsy z parmské šunky a strouhaným parmezánem.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 ml vody
  • 2 × lžíce octa
  • 4 × vejce „M“
  • 100 g másla Pilos
  • 200 g čerstvých žampionů
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 500 g tagliolini s lanýži Deluxe
  • 100 ml lehkého drůbežího vývaru
  • 4 × lžíce čerstvé pažitky
  • 4 × plátky parmské šunky Deluxe
  • parmezán Parmigiano Reggiano Deluxe

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 335 kJ / 797 kcal

Bílkoviny

31,60 g

Tuky

34,10 g

Vláknina

4,30 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

89,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci přivedeme do varu vodu s octem, do které vložíme rozklepnutá vejce. Po zatáhnutí vejce ve vodě otočíme. Vaříme asi 3 minuty a poté pošírovaná vejce dáme stranou.

02.Těstoviny vaříme v osolené vodě podle návodu.

03.Mezitím v pánvi s rozpuštěným máslem zpěníme tenké plátky žampionů, osolíme a opepříme. Přidáme lehký drůbeží vývar, čerstvě uvařené těstoviny, nakrájenou pažitku a kousek másla. Chvíli v pánvi prohříváme a prohazujeme.

04.Servírujeme doprostřed talíře porci těstovin z pánve, navrch položíme pošírované vejce a dochutíme několika menšími kousky chipsů z parmské šunky, čerstvou pažitkou a strouhaným sýrem.

Jak připravit chipsy z parmské šunky?

05.Pečicí plech vyložíme pečicím papírem, na který poklademe plátky parmské šunky, přikryjeme druhou vrstvou papíru a zatížíme další plechem. Takto narovnané plátky sušíme v troubě vyhřáté na 130 °C asi 30 minut. Pokud by byla málo křupavá, dosušíme bez přiklopení.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo