Kuřecí stehna na staročeský způsob

play Přehrát video recept
Kuřecí stehna na staročeský způsob
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jak to dopadne, když se slovenský kuchař pustí do české kuchyně? Pokud se jedná o šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, můžete si být jisti, že výsledek bude vynikající. Podívejte se na jeho recept na kuřecí kousky na staročeský způsob. Zjistíte, jak správně naporcovat kuřecí maso – samozřejmě stehna, která jsou nejšťavnatější – i jak ho smíchat společně s dalšími ingrediencemi, které mu dodají tu správnou vůni i chuť. Do vaření tak zapojíte i vlašské ořechy, sušené švestky, povidla i rozinky. Jako přílohu můžete zvolit čerstvý chléb, případně restované brambory.


Tagy

Česká klasika

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • olivový olej Primadonna
  • cibule
  • 1 kg horní kuřecí stehna Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × hrst sušené švestky Alesto
  • 1 × hrst vlašské ořechy Alesto
  • 1 × hrst rozinky Alesto
  • 4 × lžíce povidla Náš kraj
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 kg brambory
  • 1 × lžička kmín Kania
  • 100 g máslo Pilos
  • 1 × hrst salát mix

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 067 kJ / 733 kcal

Bílkoviny

38,20 g

Tuky

42,90 g

Vláknina

5,60 g

Sůl

0,20 g

Sacharidy

46,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci na oleji orestujeme nasekanou cibuli. Horní kuřecí stehna vykostíme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. 

Video jak vykostit kuřecí stehna najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Ochutíme solí a pepřem a dáme do hrnce k cibuli. Přidáme vlašské ořechy, rozinky a překrojené sušené švestky. Přidáme povidla, které chvíli orestujeme a zalijeme vodou nebo vývarem. Maso na mírném plameni chvíli podusíme. Nakonec přilijeme šťávu z poloviny citronu.

03.Předvařené brambory nakrájíme na měsíčky a opečeme v pánvi s olejem. Osolíme, opepříme, posypeme kmínem a opékáme dozlatova. Před koncem přidáme máslo. 

04.Salát ochutíme olejem, šťávou z poloviny citronu, solí a pepřem.

05.Kuřecí maso na staročeský způsob servírujeme s porcí brambor a salátu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo