Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Jak to dopadne, když se slovenský kuchař pustí do české kuchyně? Pokud se jedná o šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, můžete si být jisti, že výsledek bude vynikající. Podívejte se na jeho recept na kuřecí kousky na staročeský způsob. Zjistíte, jak správně naporcovat kuřecí maso – samozřejmě stehna, která jsou nejšťavnatější – i jak ho smíchat společně s dalšími ingrediencemi, které mu dodají tu správnou vůni i chuť. Do vaření tak zapojíte i vlašské ořechy, sušené švestky, povidla i rozinky. Jako přílohu můžete zvolit čerstvý chléb, případně restované brambory.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 067 kJ / 733 kcal
Bílkoviny
38,20 g
Tuky
42,90 g
Vláknina
5,60 g
Sůl
0,20 g
Sacharidy
46,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci na oleji orestujeme nasekanou cibuli. Horní kuřecí stehna vykostíme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Video jak vykostit kuřecí stehna najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Ochutíme solí a pepřem a dáme do hrnce k cibuli. Přidáme vlašské ořechy, rozinky a překrojené sušené švestky. Přidáme povidla, které chvíli orestujeme a zalijeme vodou nebo vývarem. Maso na mírném plameni chvíli podusíme. Nakonec přilijeme šťávu z poloviny citronu.
03.Předvařené brambory nakrájíme na měsíčky a opečeme v pánvi s olejem. Osolíme, opepříme, posypeme kmínem a opékáme dozlatova. Před koncem přidáme máslo.
04.Salát ochutíme olejem, šťávou z poloviny citronu, solí a pepřem.
05.Kuřecí maso na staročeský způsob servírujeme s porcí brambor a salátu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT