Kuchyně
Blízkovýchodní
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Arabská kuchyně je v našich končinách poměrně exotická, arabské pokrmy jsou však stále populárnější. I zde najdeme typické dezerty, které se však od těch našich výrazně liší, a to hlavně vlivem klimatických podmínek. Jedním z oblíbených dezertů je kadayif, ořechový dezert připravovaný ze speciálního těsta, které připomíná těsto filo, nejedná se ovšem o pláty, nýbrž o tenké nitky. Ze syrového těsta se formují sladké závitky plněné ořechy. A jak se tento dezert připravuje dále, se dozvíte v následujícím videu s Romanem Paulusem. Přesvědčte se, že příprava je je snadná, dezert určitě všem zachutná a velmi rychle zmizí ze stolu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z těsta na kadayif vezmeme pár „vlasů”, posypeme sekanými pistáciemi a zabalíme smotek, pořádně utahujeme. Jednotlivé smotky skládáme vedle sebe do zapékací mísy, přelijeme přepuštěným máslem do 1/3, vložíme do trouby předehřáté na 175 - 180 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.
02.Po upečení slijeme přebytečné máslo a ještě za tepla přelijeme do poloviny cukrovým sirupem, který připravíme svařením vody a cukru s citronovou kůrou a šťávou a vanilkovým luskem, z něhož vyjmeme zrníčka (do sirupu vložíme i prázdný lusk), navrch posypeme ještě pistáciemi. Necháme odležet a podáváme nejlépe až druhý den.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT