Baklava
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Blízkovýchodní

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Chuť baklavy si všichni pamatujeme z dovolené. Podává se nejen v Řecku nebo Turecku, ale je rovněž součástí arabské, arménské nebo balkánské kuchyně. Baklava se připravuje z těsta filo, jehož tenké vrstvy jsou naplněné ořechy a slazené cukrovým sirupem. Pokud si chcete zavzpomínat na prázdniny a přenést ořechovou vůni baklavy do své kuchyně, Roman Paulus vám pomůže s přípravou. Ve svém novém videu vám krok za krokem ukáže, jak byste měli správně postupovat a co všechno budete potřebovat. Podívejte se, je to tak snadné!

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Baklava

  • těsto filo
  • vlašské ořechy
  • rozpuštěné máslo
  • cukrový sirup připravený z vody a cukru v poměru 1:1 ochucený citronovou šťávou a kůrou vanilkovým luskem (můžeme přidat i skořici)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Zapékací mísu vymažeme rozpuštěným máslem, vložíme 10 plátů těsta filo a každou pomažeme rozpuštěným máslem. Následují 3 vrstvy nastrouhaných vlašských ořechů, každou z nich oddělíme 2 vrstvami těsta filo, přičemž každý plát opět potřeme rozpuštěným máslem. Na poslední vrstvu ořechu dáme opět 10 plátů těsta filo promazaných rozpuštěným máslem. Poslední vrchní plát těsta již máslem nemažeme. Baklavu nakrájíme na kostičky nebo kosočtverce, vložíme do trouby předehřáté na 170 - 180°C a pečeme asi 30 minut dozlatova.

02.Po upečení ještě za tepla přelijeme do poloviny cukrovým sirupem, který připravíme svařením vody a cukru s citronovou kůrou a šťávou a vanilkovým luskem, z něhož vyjmeme zrníčka (do sirupu vložíme i prázdný lusk). Necháme odležet a podáváme nejlépe až druhý den.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo