Kuchyně
Asijská
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 829 kJ / 676 kcal
Bílkoviny
19,20 g
Tuky
15,80 g
Vláknina
11,10 g
Sůl
11,90 g
Sacharidy
117,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté wok pánvi orestujeme najemno nakrájený česnek a opepříme. Přidáme houby shitake nakrájené na malé kostičky, nahrubo nastoruhanou mrkev, bílé zelí nakrájené na úzké, asi 3 cm dlouhé nudličky, podlijeme trochou vody, přilijeme trochu sezamového oleje, přidáme nakrájené hráškové lusky, trochu cukru, namočené rýžové nudle nakrájené na kousky dlouhé 2-3 cm, na malé kousky nakrájené stonky koriandru (můžete použít i listy), ochutíme ústřicovou a sójovou omáčkou a přidáme škrob rozmíchaný ve vodě, aby celou směs stabilizoval. Necháme trochu vychladnout.
02.Tip: Zeleninu můžete i osolit, pozor však na množství, přidává se sójová omáčka, která je už slaná.
03.Jednotlivé vrstvy těsta oddělíme a přikryjeme vlhkou utěrkou (ne úplně mokrou!).
04.Těsto připravíte na plochu jako kosočtverec, doprostřed dáme asi větší lžíci připravené směsi, zabalíme, pořádně utáhujeme, rohy potřeme směsí mouky a vody a přilepíme.
05.Tip: Rolky můžete připravit dopředu, zmrazit a příště použít rovnou z mrazáku do pánve.
06.Závitky smažíme v rozehřáté wok pánvi s větší množstvím oleje 3-4 minut dozlatova (lze též připravovat ve fritovacím hrnci). Rolky vyndáváme na papírové utěrce, aby okapal přebytečný olej.
07.Podáváme se sladko-kyselou omáčkou, kterou si můžete připravit též podle Kulinářské akademie Lidlu, recept najdete zde.
08.Tip: Milovníci masa si mohou připravit masovou verzi s mletým masem, které smíchejte se lžičkou sójové omáčky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT