Jarní závitky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Chuťovka na party, na setkání s přáteli nebo rychlý oběd, který zažene chuť na asijskou kuchyni – jarní závitky se hodí na každou z těchto příležitostí. Náplň můžete měnit dle vlastního uvážení nebo kombinovat omáčky, jimiž závitky ochucujete. V následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu poznáte velice snadný recept na zeleninové jarní závitky. Roman Paulus je připraví od základu podle originálního receptu. Dozvíte se, jak nakrájet zeleninu, jak je naplnit a usmažit, aby byly křupavé, ale hlavně jaké použít koření a omáčky, aby chuť závitků byla opravdu asijská. Tak rychle k woku!

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Jarní závitky

  • rostlinný olej
  • 40 g rýžových nudlí (namočených ve vodě)
  • černý pepř
  • 1 × hrnku bílého zelí
  • 1 × hrnek nastrouhané mrkve
  • 1 × hrnek hráškových lusků
  • 2 × shitake houby
  • 6 × stonků koriandru
  • 4 × stroužky česneku
  • 2 × lžíce sójové omáčky
  • 2 × lžíce ústřicové omáčky
  • 1 × lžička škrobu rozmíchané v 1 lžíci vody
  • 1 × lžíce cukru sezamový olej
  • 1 × balení těsta na jarní závitky
  • mouka s vodou na slepení

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 829 kJ / 676 kcal

Bílkoviny

19,20 g

Tuky

15,80 g

Vláknina

11,10 g

Sůl

11,90 g

Sacharidy

117,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřáté wok pánvi orestujeme najemno nakrájený česnek a opepříme. Přidáme houby shitake nakrájené na malé kostičky, nahrubo nastoruhanou mrkev, bílé zelí nakrájené na úzké, asi 3 cm dlouhé nudličky, podlijeme trochou vody, přilijeme trochu sezamového oleje, přidáme nakrájené hráškové lusky, trochu cukru, namočené rýžové nudle nakrájené na kousky dlouhé 2-3 cm, na malé kousky nakrájené stonky koriandru (můžete použít i listy), ochutíme ústřicovou a sójovou omáčkou a přidáme škrob rozmíchaný ve vodě, aby celou směs stabilizoval. Necháme trochu vychladnout.

02.Tip: Zeleninu můžete i osolit, pozor však na množství, přidává se sójová omáčka, která je už slaná.

03.Jednotlivé vrstvy těsta oddělíme a přikryjeme vlhkou utěrkou (ne úplně mokrou!).

04.Těsto připravíte na plochu jako kosočtverec, doprostřed dáme asi větší lžíci připravené směsi, zabalíme, pořádně utáhujeme, rohy potřeme směsí mouky a vody a přilepíme.

05.Tip: Rolky můžete připravit dopředu, zmrazit a příště použít rovnou z mrazáku do pánve.

06.Závitky smažíme v rozehřáté wok pánvi s větší množstvím oleje 3-4 minut dozlatova (lze též připravovat ve fritovacím hrnci). Rolky vyndáváme na papírové utěrce, aby okapal přebytečný olej.

Servírování

07.Podáváme se sladko-kyselou omáčkou, kterou si můžete připravit též podle Kulinářské akademie Lidlu, recept najdete zde.

08.Tip: Milovníci masa si mohou připravit masovou verzi s mletým masem, které smíchejte se lžičkou sójové omáčky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo