Hovězí steak s gorgonzolovým dipem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jestliže máte hovězí maso spojené hlavně s těžkými a hutnými recepty, vyzkoušejte toto lehké letní jídlo podle návodu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Naučíte se připravovat jednoduché a libové steaky z hovězí kýty a k tomu namíchat skvělou zeleninovou směs z lahůdkové cibulky, cherry rajčátek, pálivé papričky a česneku. Nakonec hravě připravíte ještě jednoduchý dip z gorgonzoly (nebo jiného sýra s modrou plísní) a zakysané smetany. Na ozdobu přijde už jen trocha pražených ořechů.

Tagy

Bez lepku

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × hrst mixu ořechů Alesto
  • 120 g gorgonzoly Lovilio
  • 250 g zakysané smetany Pilos
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × hrst čerstvé pažitky
  • 4 × hovězí steaky z kýty mladého býka
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 2 × pálivé papričky
  • 3 × stroužky česneku
  • 500 g cherry rajčat
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 100 g rukoly
  • 1 × citron

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 565 kJ / 613 kcal

Bílkoviny

55,30 g

Tuky

40,30 g

Vláknina

3,10 g

Sůl

2,20 g

Sacharidy

12,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ořechy krátce opečeme v suché pánvi. V misce promícháme gorgonzolu, smetanu, špetku soli, pepř a najemno nasekanou pažitku.

02.Steaky pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Opékáme v rozpálené grilovací pánvi z obou stran dozlatova. Hotové pokapeme šťávou z poloviny citronu a olejem. Přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme odpočnout aspoň dvě minuty.

03.Cibulky nakrájíme na větší kusy, papričky zbavené semínek a česnek nadrobno a rajčata na poloviny. Do rozehřáté pánve s olejem postupně přidáváme nejprve cibulky a po chvíli i rajčata s papričkami a česnekem. Osolíme a opepříme. Před dokončením pokapeme šťávou z poloviny citronu a stáhneme z ohně. Posypeme nahrubo nasekanou bazalkou a necháme mírně vychladnout. Na závěr zlehka promícháme rukolu.

04.Do středu talíře naservírujeme zeleninu, na kterou položíme steak. Přidáme gorgonzolový dip a posypeme nahrubo nasekanými ořechy.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo