Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Jestliže máte hovězí maso spojené hlavně s těžkými a hutnými recepty, vyzkoušejte toto lehké letní jídlo podle návodu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Naučíte se připravovat jednoduché a libové steaky z hovězí kýty a k tomu namíchat skvělou zeleninovou směs z lahůdkové cibulky, cherry rajčátek, pálivé papričky a česneku. Nakonec hravě připravíte ještě jednoduchý dip z gorgonzoly (nebo jiného sýra s modrou plísní) a zakysané smetany. Na ozdobu přijde už jen trocha pražených ořechů.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 565 kJ / 613 kcal
Bílkoviny
55,30 g
Tuky
40,30 g
Vláknina
3,10 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
12,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ořechy krátce opečeme v suché pánvi. V misce promícháme gorgonzolu, smetanu, špetku soli, pepř a najemno nasekanou pažitku.
02.Steaky pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Opékáme v rozpálené grilovací pánvi z obou stran dozlatova. Hotové pokapeme šťávou z poloviny citronu a olejem. Přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme odpočnout aspoň dvě minuty.
03.Cibulky nakrájíme na větší kusy, papričky zbavené semínek a česnek nadrobno a rajčata na poloviny. Do rozehřáté pánve s olejem postupně přidáváme nejprve cibulky a po chvíli i rajčata s papričkami a česnekem. Osolíme a opepříme. Před dokončením pokapeme šťávou z poloviny citronu a stáhneme z ohně. Posypeme nahrubo nasekanou bazalkou a necháme mírně vychladnout. Na závěr zlehka promícháme rukolu.
04.Do středu talíře naservírujeme zeleninu, na kterou položíme steak. Přidáme gorgonzolový dip a posypeme nahrubo nasekanými ořechy.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT