Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Krkovice je právem považována za jedno z nejšťavnatějších mas. Dvojnásobně to platí o krkovičce z přeštického prasete – maso tohoto českého plemena má vyšší podíl tuku a krásné mramorování. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém ukáže, jak z „přeštíka“ připravit výborné steaky. Naučíte se, jak krkovici v pánvi správně zatáhnout, aby neztratila nic ze své šťavnatosti, jak maso ovonět bylinkami a lahůdkovou cibulkou a hlavně i to, jak připravit originální přílohu v podobě šťouchaných brambor s mrkví a zázvorem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 604 kJ / 622 kcal
Bílkoviny
30,70 g
Tuky
41,70 g
Vláknina
5,60 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
33,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci s rozehřátými 50 g másla zpěníme nadrobno nakrájený zázvor. Přidáme oloupanou na kostky nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme, ochutíme římským kmínem, krátce osmahneme a podlijeme vodou. Přiklopíme poklicí a dusíme do měkka.
02.Steaky osolíme a opepříme z obou stran. Grilujeme zprudka v rozpálené grilovací pánvi. Po otočení přidáme k masu čerstvý tymián, rozmarýn a lahůdkové cibulky (jednu necháme stranou). Na každý plátek položíme kousek másla, vypneme plamen, zakryjeme alobalem a necháme dojít.
03.Do uvařené mrkve přidáme uvařené brambory, zbylou na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku a dobře rozšťoucháme.
04.Servírujeme na mělký talíř, kam umístíme porci šťouchané mrkve, dva steaky i s bylinkami a dvě grilované lahůdkové cibulky. Nakonec přelijeme výpekem z masa a másla a na talíři trochu osolíme a opepříme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT