Počet porcí
1 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Čas od času přijde ta správná chvíle na pořádný steak a jedním z těch nejlepších je telecí T-bone. Jeden takový připravil i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který vás ve svém video receptu naučí, jak správně steak nařezat, aby se během pečení nestahoval, i jak přesně postupovat během jeho restování, aby byl výsledek na talíři co možná nejlepší. Telecí (či hovězí) steak potřebuje jen pár minut, a tak se k němu hodí i rychlá příloha. Tou je v tomto případě restovaná hlíva ústřičná se špenátem, ale pochutnáte si třeba i s domácími hranolky.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 201 kJ / 1 004 kcal
Bílkoviny
62,00 g
Tuky
73,00 g
Vláknina
6,00 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
27,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso vyndáme z chladničky asi hodinu před přípravou, aby mělo pokojovou teplotu.
02.Okraje steaku s tukem nařežeme, aby se během pečení nestahovaly. Maso osušíme z obou stran, osolíme a opepříme. Zprudka restujeme v rozpálené pánvi s olejem nejprve na straně s tukem a potom ze všech ostatních stran.
03.Tip: T-bone steak grilujeme 2 – 3 minuty z každé strany. Zbytečně do něj nepícháme ostrými předměty, jinak z něj vyteče šťáva a maso zůstane suché.
04.Na maso položíme lžíci másla, stáhneme z ohně, pokapeme pár kapkami citronové šťávy, přikryjeme alobalem a necháme odležet 7 – 10 minut.
05.V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme cibuli a česnek nakrájené na plátky. Hlívu nakrájíme na menší kousky a přidáme do pánve. Osolíme, opepříme a podle potřeby přilijeme olej. Po pár minutách přidáme lžíci másla a jakmile se rozehřeje, přihodíme špenát. Promícháme, podlijeme smetanou, krátce prohřejeme a stáhneme z ohně. Dochutíme citronovou šťávou a nasekanými bylinkami.
06.Telecí T-bone steak přelijeme výpekem a servírujeme s hlívou a špenátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT