Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin: z masa, ryb a mořských plodů, zeleniny nebo také ovoce. Klasické italské carpaccio, které bylo poprvé připraveno v Benátkách, se však připravuje z hovězí svíčkové. Roman Paulus Vám prozradí recept na carpaccio z hovězího masa, podává ho s rukolou, hoblinkami parmezánu a tenkými plátky žampionů. Podívejte se, jak si tento rychlý, a přitom exkluzivní předkrm můžete připravit sami doma.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 310 kJ / 313 kcal
Bílkoviny
49,60 g
Tuky
10,50 g
Vláknina
1,90 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
4,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Hovězí svíčkovou nakrájíme na tenké plátky, které pak mezi dvěma fóliemi rozmělníme paličkou nebo tloukem na velice tenkou placku. Z masa odstraníme šlachy, poté uděláme kuličku, kterou rozklepeme na tenký plátek. Pomocí kuchařské karty upravíme do požadovaného tvaru a uhladíme.
02.Rukolu namarinujeme olivovým olejem, balsamicem, osolíme, opepříme, promícháme a položíme doprostřed talíře. Na rukolu přemístíme připravené maso, opepříme, osolíme, ozdobíme zbylou marinovanou rukolou, lístky lichořeřišnice a šťovíku, hoblinkami parmezánu a plátky čerstvých žampionů a zakápneme olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT