Hovězí carpaccio*
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin: z masa, ryb a mořských plodů, zeleniny nebo také ovoce. Klasické italské carpaccio, které bylo poprvé připraveno v Benátkách, se však připravuje z hovězí svíčkové. Roman Paulus Vám prozradí recept na carpaccio z hovězího masa, podává ho s rukolou, hoblinkami parmezánu a tenkými plátky žampionů. Podívejte se, jak si tento rychlý, a přitom exkluzivní předkrm můžete připravit sami doma.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g hovězí svíčkové
  • 100 g rukoly
  • extra panenský olivový olej
  • balsamico
  • sůl
  • pepř
  • 1 × hrst drobné lístky na ozdobu (lichořeřišnice, šťovík)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 310 kJ / 313 kcal

Bílkoviny

49,60 g

Tuky

10,50 g

Vláknina

1,90 g

Sůl

0,30 g

Sacharidy

4,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Hovězí svíčkovou nakrájíme na tenké plátky, které pak mezi dvěma fóliemi rozmělníme paličkou nebo tloukem na velice tenkou placku. Z masa odstraníme šlachy, poté uděláme kuličku, kterou rozklepeme na tenký plátek. Pomocí kuchařské karty upravíme do požadovaného tvaru a uhladíme.

02.Rukolu namarinujeme olivovým olejem, balsamicem, osolíme, opepříme, promícháme a položíme doprostřed talíře. Na rukolu přemístíme připravené maso, opepříme, osolíme, ozdobíme zbylou marinovanou rukolou, lístky lichořeřišnice a šťovíku, hoblinkami parmezánu a plátky čerstvých žampionů a zakápneme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo