Kuchyně
Česká
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
7 074 kJ / 1 691 kcal
Bílkoviny
35,10 g
Tuky
132,60 g
Vláknina
17,70 g
Sůl
3,10 g
Sacharidy
101,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do silného kuřecího vývaru přidáme sušené houby, kořenovou zeleninu, cibuli, divoké koření a svazek rozmarýnu. Necháme vařit alespoň 2 hodiny, aby byl vývar z hub co nejsilnější.
02.V hrnci necháme rozpustit 60 g másla, přidáme mouku, připravíme světlou jíšku a necháme trochu vychladnout. Přilijeme trochu přecezeného vývaru z hub, dobře rozmícháme, přilijeme zbylý vývar, 15 – 20 minut provaříme a poté přilijeme smetanu. Před podáváním přilijeme trochu studeného mléka a rozmixujeme.
03.V pánvi rozpustíme lžičku másla, přidáme nadrobno nakrájený česnek a na menší kousky nakrájené hříbky, lišky, křemenáče, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou listovou petržel.
04.Do hlubšího talíře naservírujeme připravené ragú z hub, poté nalijeme polévku. Můžete podávat s opečeným chlebem nebo bagetou opečenou na bylinkovém másle.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT