Houbový guláš
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Guláše jsou v české kuchyni jako doma, každý z nás si jistě rád pochutná na skvělém hovězím guláši, stejně delikátní bude i bez masa – třeba houbový. V následujícím videu Vám Roman Paulus ukáže recept na ten nejlepší houbový guláš, který je plný hub a nechybí v něm ani slanina a paprika. Pokud jste se tedy vrátili z lesa s plným košíkem hub, na nic nečekejte a začněte vařit.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Houbový guláš

  • extra panenský olivový olej
  • 50 g šalotky
  • 10 g česneku
  • 300 g čerstvé červené papriky
  • 1 × lžička mleté papriky
  • 100 ml bílého suchého vína
  • sůl
  • pepř
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání
  • 20 g anglické slaniny
  • 500 g lesních hub
  • pažitka
  • listová petržel
  • zakysaná smetana na podávání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 430 kJ / 820 kcal

Bílkoviny

32,30 g

Tuky

41,50 g

Vláknina

27,90 g

Sůl

1,36 g

Sacharidy

72,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozpáleném hrnci s olivovým olejem orestujte dosklovata na menší kousky nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek. Přidejte červenou papriku nakrájenou na kostky a orestujte. Přisypte mletou papriku, osolte, opepřete a podlijte bílým vínem. Jakmile se odpaří alkohol, podlijte vývarem a vařte doměkka (asi 15 minut). Poté přilijte smetanu a rozmixujte.

02.Do rozpálené pánve s olivovým olejem přidejte vyrestovanou slaninu a houby nakrájené na kousky a krátce orestujte. Poté přilijte do pánve rozmixovanou omáčku, přidejte nasekanou pažitku a listovou petržel a promíchejte.

03.Podávejte v hlubším talíři se lžící zakysané smetany. Jako příloha je vhodný karlovarský knedlík nebo pečivo.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo