Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 430 kJ / 820 kcal
Bílkoviny
32,30 g
Tuky
41,50 g
Vláknina
27,90 g
Sůl
1,36 g
Sacharidy
72,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozpáleném hrnci s olivovým olejem orestujte dosklovata na menší kousky nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek. Přidejte červenou papriku nakrájenou na kostky a orestujte. Přisypte mletou papriku, osolte, opepřete a podlijte bílým vínem. Jakmile se odpaří alkohol, podlijte vývarem a vařte doměkka (asi 15 minut). Poté přilijte smetanu a rozmixujte.
02.Do rozpálené pánve s olivovým olejem přidejte vyrestovanou slaninu a houby nakrájené na kousky a krátce orestujte. Poté přilijte do pánve rozmixovanou omáčku, přidejte nasekanou pažitku a listovou petržel a promíchejte.
03.Podávejte v hlubším talíři se lžící zakysané smetany. Jako příloha je vhodný karlovarský knedlík nebo pečivo.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT