Hořčicová majonéza
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Domácí majonéza má mnoho výhod - chutná skvěle a navíc do ní můžete přidat své oblíbené bylinky nebo koření. Roman Paulus připravil majonézu s hořčicí, přidal hned dva druhy – dijonskou a hrubozrnnou. Její chuť dokonale komponuje s pečeným masem či rybou a také s telecím tatarákem.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Hořčicová majonéza

  • 4 × pasterizované žloutky
  • 1 × lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 × lžíce dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 1 × citron (šťáva)
  • 500 ml slunečnicového oleje

Orientační nutriční hodnoty

Energie

18 245 kJ / 4 359 kcal

Bílkoviny

14,10 g

Tuky

483,60 g

Vláknina

2,50 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

8,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Žloutky smícháme s oběma druhy hořčice, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přiléváme olej, až vznikne jemná majonéza.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo