Grilovaný wagyu steak s pak choi
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Wagyu steak je lahůdka japonské kuchyně, proto vyžaduje zvláštní přípravu. Jak připravit tento luxusní steak a s čím jej podávat, vám prozradí Roman Paulus.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Suroviny

  • 6 × lžíce majonéza premium Kania
  • 1 × lžíce japonská sójová omáčka Vitasia
  • 4 × lžíce rýžový ocet Vitasia
  • 4 × lžíce třtinový cukr Belbake
  • 1 × lžíce sezamový olej Vitasia
  • 6 × lžíce bílý sezam Vitasia
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Steaky:

  • 4 × pak choi
  • 4 × wagyu steak
  • rostlinný olej Vita D´or

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 804 kJ / 909 kcal

Bílkoviny

60,10 g

Tuky

64,30 g

Vláknina

3,10 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

16,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Sezamový dresink: 

01.Do nádoby na mixování vložíme majonézu, sójovou omáčku, rýžový ocet, třtinový cukr, sezamový olej a dobře rozmixujeme. Po rozmixování vmícháme orestovaný bílý sezam.

Steaky:

02.Pak choi rozpůlíme a zprudka ogrilujeme, asi 1 minutu. Sundáme z grilu, zakápneme sezamovým olejem, osolíme a opepříme. Steaky potřeme olejem, osolíme, opepříme a vložíme do rozpáleného grilu. Z každé strany grilujeme maximálně 1 minutu. Požadovaná úprava je rare. Hotový steak ještě osolíme. 

03.Steak podáváme nakrájený na plátky s grilovaným pak choi, sezamový dresink servírujeme v mističce zvlášť.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo