Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Wagyu steak je lahůdka japonské kuchyně, proto vyžaduje zvláštní přípravu. Jak připravit tento luxusní steak a s čím jej podávat, vám prozradí Roman Paulus.
Energie
3 804 kJ / 909 kcal
Bílkoviny
60,10 g
Tuky
64,30 g
Vláknina
3,10 g
Sůl
1,60 g
Sacharidy
16,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do nádoby na mixování vložíme majonézu, sójovou omáčku, rýžový ocet, třtinový cukr, sezamový olej a dobře rozmixujeme. Po rozmixování vmícháme orestovaný bílý sezam.
02.Pak choi rozpůlíme a zprudka ogrilujeme, asi 1 minutu. Sundáme z grilu, zakápneme sezamovým olejem, osolíme a opepříme. Steaky potřeme olejem, osolíme, opepříme a vložíme do rozpáleného grilu. Z každé strany grilujeme maximálně 1 minutu. Požadovaná úprava je rare. Hotový steak ještě osolíme.
03.Steak podáváme nakrájený na plátky s grilovaným pak choi, sezamový dresink servírujeme v mističce zvlášť.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT