Grilovaný špíz z vepřové krkovice a klobásy se zeleninou

play Přehrát video recept
Grilovaný špíz z vepřové krkovice a klobásy se zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Patříte mezi nadšence grilování? Pak pro vás máme recept na grilovaný špíz z vepřové krkovice a klobásy se zeleninou. Najdete ho na stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g vepřové krkovice Čerstvá porce
  • 200 g Slezské klobásy Pikok
  • 1 × cuketa
  • 1 × lilek
  • 2 × barevné papriky (červená, žlutá)
  • 2 × stroužky česneku
  • 2 × větvičky čerstvého rozmarýnu
  • olivový olej Biotrend
  • sůl
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g anglické slaniny Baroni (+ kus slaniny na potření grilu)
  • 1 × cibule
  • 4 × žampiony
  • grilovací koření Mikado
  • sýr Grana Padano Lovilio
  • omáčky ke grilování

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 736 kJ / 654 kcal

Bílkoviny

38,10 g

Tuky

48,50 g

Vláknina

5,80 g

Sůl

3,90 g

Sacharidy

17,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Grilovaná zelenina

01.Cuketu, lilek a papriky důkladně omyjeme a nakrájíme na větší kousky, aby nepropadávaly mřížkou grilu. Nakrájenou zeleninu poklademe na rozpálený gril a za pravidelného kontrolování opékáme ze všech stran. Hotovou zeleninu přeložíme do misky, ve které ji budeme ještě za tepla marinovat. Přidáme rozmáčknuté stroužky česneku a nadrobno nasekaný rozmarýn. Vše pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dobře zamícháme.

Tip

02.Na grilování se nejvíce hodí žlutá a červená paprika. Podívejte se na video v Kulinářské akademii Lidlu, kde Vám Roman Paulus ukáže, že papriku můžeme na grilu v podstatě spálit dočerna a stále bude velmi chutná.

Špíz

03.Vepřovou krkovici, klobásu, slaninu a očištěnou cibuli nakrájíme na stejně velké kousky. Z očištěných žampionů použijeme celé klobouky. Vepřovou krkovici ochutíme grilovacím kořením a pokapeme olivovým olejem. Připravené suroviny postupně střídavě napichujeme na grilovací jehly tak, abychom využili všechny ingredience.

04.Rošt rozpáleného grilu potřeme kouskem slaniny, aby se špízy nepřichytily. Špízy pokládáme nejprve na horkou část grilu, ale dopékáme na chladnější, aby maso zůstalo šťavnaté.

Servírování

05.Grilovanou zeleninu lehce posypeme nastrouhaným sýrem Grana Padano, pokapeme olivovým olejem a navrch poklademe špízy. K receptu se výborně hodí česneková omáčka nebo BBQ omáčka ke grilování.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo