Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
15 209 kJ / 3 635 kcal
Bílkoviny
330,10 g
Tuky
41,30 g
Vláknina
141,70 g
Sůl
0,80 g
Sacharidy
503,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bylinky si nahrubo nakrájíme a přidáme vařené fazole (můžou být i z konzervy) najemno nasekaný česnek, olivový olej, rajčata pokrájená na čtvrtinky, najemno nasekanou červenou cibuli, citronovou šťávu, pepř, sůl a nakonec nahrubo pokrájenou cibulovou nať. Necháme odstát, aby se chutě spojily.
02.Steaky mečouna osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Grilujeme asi 2 minuty z každé strany, poté přendáme do chladnější zóny a necháme dopéct. Ryba by měla zůstat středně propečená.
03.Mezitím si připravíme zkaramelizovaný citron. Půlku citronu rozřízlou částí otiskneme do třtinového cukru a dáme na teplejší část grilu. Neustále kontrolujeme, aby se karamel nespálil. Na grilu opečeme i plátky bagety.
04.Hotovou rybu sundáme z grilu, přiklopíme alobalem a necháme odpočinout.
05.Podáváme na talíři, kam první umístíme salát, poté steak z mečouna, zkaramelizovaný citron, opečenou bagetu, zakápneme olivovým olejem a dle potřeby ještě opepříme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT