Grilovaný mečoun se salátem z petržele a fazolí

play Přehrát video recept
Grilovaný mečoun se salátem z petržele a fazolí
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Zkuste neobvyklou delikatesu - chutný steak z mečouna na grilu! Jednoduchý recept, snadná příprava a rychlý chutný výsledek potěší každého gurmána. Podívejte se na nejnovější video našeho šéfkuchaře Romana Pauluse a připravte si s Kulinářskou akademií Lidlu zdravého grilovaného mečouna se salátem z čerstvých bylinek a fazolí.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Salát + mečoun

  • 200 g bylinek ze zahrádky (petržel, koriandr, kopr)
  • 200 dkg vařených červených fazolí
  • 2 × stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej
  • 10 × cherry rajčátek
  • 1 × červená cibule
  • 1 × citronu (šťáva)
  • pepř
  • sůl
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 4 × steaky mečouna

K podávání

  • 1 × citronu
  • třtinový cukr na obalení
  • opečená bageta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

15 209 kJ / 3 635 kcal

Bílkoviny

330,10 g

Tuky

41,30 g

Vláknina

141,70 g

Sůl

0,80 g

Sacharidy

503,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Salát

01.Bylinky si nahrubo nakrájíme a přidáme vařené fazole (můžou být i z konzervy) najemno nasekaný česnek, olivový olej, rajčata pokrájená na čtvrtinky, najemno nasekanou červenou cibuli, citronovou šťávu, pepř, sůl a nakonec nahrubo pokrájenou cibulovou nať. Necháme odstát, aby se chutě spojily.

Mečoun

02.Steaky mečouna osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Grilujeme asi 2 minuty z každé strany, poté přendáme do chladnější zóny a necháme dopéct. Ryba by měla zůstat středně propečená.

03.Mezitím si připravíme zkaramelizovaný citron. Půlku citronu rozřízlou částí otiskneme do třtinového cukru a dáme na teplejší část grilu. Neustále kontrolujeme, aby se karamel nespálil. Na grilu opečeme i plátky bagety.

04.Hotovou rybu sundáme z grilu, přiklopíme alobalem a necháme odpočinout.

Servírování

05.Podáváme na talíři, kam první umístíme salát, poté steak z mečouna, zkaramelizovaný citron, opečenou bagetu, zakápneme olivovým olejem a dle potřeby ještě opepříme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo