Grilovaný bůček v sójové omáčce

play Přehrát video recept
Grilovaný bůček v sójové omáčce
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vepřový bůček se na gril náramně hodí. Zkusili jste ho ale už někdy připravit v asijské variaci? Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na asijský vepřový bůček grilovaný v marinádě ze sójové omáčky, zázvoru, česneku a třtinového cukru. Naučíte se, jak marinádu správně namíchat i jak opatrně grilovat bůček, aby se nespálil. Využijete i zbytek marinády – jako skvělou omáčku, která krásně doplní přílohu v podobě grilovaných cibulek a rýže.


Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 800 g vepřového boku Řezníkova čerstvá porce
  • 200 ml sójové omáčky
  • 2 × lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 2 × lžíce nastrouhaného česneku
  • 3 × lžíce třtinového cukru Belbake
  • 2 × červené cibule
  • 8 × lahůdkových cibulek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • smažená cibulka Kania
  • 1 × červená paprika
  • 500 g vařené jasmínové rýže Godlen Sun

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 734 kJ / 892 kcal

Bílkoviny

20,50 g

Tuky

71,20 g

Vláknina

2,40 g

Sůl

5,50 g

Sacharidy

42,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Bůček bez kosti a bez kůže marinujeme sójovou omáčkou, strouhaným zázvorem, česnekem a třtinovým cukrem. Necháme v lednici odpočinout do druhého dne.

02.Ochucené maso rukama zlehka očistíme a grilujeme v chladnější zóně grilu, přiklopíme poklop a za průběžného otáčení pečeme asi 45 minut. Mezitím si v grilu v pánvi ohřejeme a zredukujeme zbylou marinádu, do které následně opečené maso zpátky vložíme.

03.V průběhu pečení přidáme do grilu i rozpůlenou červenou cibuli ve slupce a ke konci i lahůdkové cibulky. Během grilování uvaříme rýži podle návodu.

04.Grilované lahůdkové cibulky osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.

05.Na velký talíř doprostřed stolu servírujeme pečené bůčky vyndané z omáčky, přidáme obě grilované cibule, zasypeme smaženou cibulkou a doplníme proužky červené papriky. Podáváme s vařenou rýží.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo