Kuchyně
Asijská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 min.
Obtížnost
Pokročilý
Vepřový bůček se na gril náramně hodí. Zkusili jste ho ale už někdy připravit v asijské variaci? Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na asijský vepřový bůček grilovaný v marinádě ze sójové omáčky, zázvoru, česneku a třtinového cukru. Naučíte se, jak marinádu správně namíchat i jak opatrně grilovat bůček, aby se nespálil. Využijete i zbytek marinády – jako skvělou omáčku, která krásně doplní přílohu v podobě grilovaných cibulek a rýže.
Energie
3 734 kJ / 892 kcal
Bílkoviny
20,50 g
Tuky
71,20 g
Vláknina
2,40 g
Sůl
5,50 g
Sacharidy
42,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bůček bez kosti a bez kůže marinujeme sójovou omáčkou, strouhaným zázvorem, česnekem a třtinovým cukrem. Necháme v lednici odpočinout do druhého dne.
02.Ochucené maso rukama zlehka očistíme a grilujeme v chladnější zóně grilu, přiklopíme poklop a za průběžného otáčení pečeme asi 45 minut. Mezitím si v grilu v pánvi ohřejeme a zredukujeme zbylou marinádu, do které následně opečené maso zpátky vložíme.
03.V průběhu pečení přidáme do grilu i rozpůlenou červenou cibuli ve slupce a ke konci i lahůdkové cibulky. Během grilování uvaříme rýži podle návodu.
04.Grilované lahůdkové cibulky osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
05.Na velký talíř doprostřed stolu servírujeme pečené bůčky vyndané z omáčky, přidáme obě grilované cibule, zasypeme smaženou cibulkou a doplníme proužky červené papriky. Podáváme s vařenou rýží.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT