Glazovaný bůček se zázvorem, česnekem a sójovou omáčkou

play Přehrát video recept
Glazovaný bůček se zázvorem, česnekem a sójovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ačkoliv bůček patří již neodmyslitelné k tradiční české hospodské kuchyni, není na škodu si ho dopřát i trochu jinak. Šéfkuchař Roman Paulus proto připravil recept na vepřový bůček na asijský způsob – s glazé ze zázvoru a sójové omáčky. V receptu se naučíte, proč je dobré maso před restováním povařit ve vroucí vodě i co je ono glazování, ke kterému použijete kromě zmíněných surovin i třtinový cukr a červené víno. Nakonec si na glazovaném bůčku pochutnáte s rýží, česnekovými chipsy a třeba také s kimchi nebo pak choi.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g vepřového bůčku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • rostlinný olej Vita D'or
  • 4 × stroužky česneku
  • 2 × lžíce strouhaného zázvoru
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 4 × lžíce třtinového cukru Belbake
  • 100 ml suchého bílého vína Soave
  • 100 ml sójové omáčky
  • 200 ml vody na podlití
  • 300 g jasmínové rýže Golden Sun
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • česnekové chipsy       
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 124 kJ / 1 464 kcal

Bílkoviny

25,80 g

Tuky

113,60 g

Vláknina

1,50 g

Sůl

5,60 g

Sacharidy

76,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kostky bůčku vložíme do osolené vody a zvolna vaříme 5-10 minut.

02.Scedíme a osušíme, takto připravené kostky bůčku opečeme na hluboké pánvi s rozpáleným rostlinným olejem ze všech stran dozlatova.

Zbylou vodu můžete použít třeba na česnečku.

03.Maso vyndáme a na výpeku zarestujeme nastrouhaný česnek a zázvor. Osolíme, opepříme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat.

04.Podlijeme bílým vínem, přidáme sójovou omáčku a maso i se šťávou vložíme zpět. Podlijeme trochou vody (vodou podléváme průběžně) a pod pokličkou vaříme asi 40 minut do měkka. Získáme hustou omáčku, která obalí maso ze všech stran.

05.Rýži uvaříme podle návodu.

06.Podáváme s jasmínovou rýží a dokončené sezamem, nebo restovanými chipsy česneku a lahůdkovou cibulkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo