Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Připravte k večeři jemné, šťavnaté grilované kuře s citronovým aroma a lehkou tymiánovou chutí. Podívejte se na videorecept našeho kuchaře Romana Pauluse, kde se v Kulinářské akademii Lidlu dozvíte užitečné tipy a triky, jak na grilované kuře plněné bylinkovým máslem a česnekem. Z videa se rovněž dozvíte, jaké přílohy se k pokrmu nejlépe hodí. Grilovaná cuketa a rajčatata ho příjemně doplní. Zkuste něco nového! Grilování baby kuřat je snažší než si možná myslíte.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
10 753 kJ / 2 572 kcal
Bílkoviny
224,70 g
Tuky
175,70 g
Vláknina
2,30 g
Sůl
1,20 g
Sacharidy
13,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
02.Ke změklému, trochu vyšlehanému máslu přidáme tabasco, worcestrovou omáčku, osolíme, opepříme, přidáme dijonskou hořčici a promícháme. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, nasekanou pažitku, listovou petržel a pár kapek citronové šťávy a opět důkladně promícháme. Naneseme na potravinovou fólii, zarolujeme do válečku a fólii propíchneme, abychom odstranili přebytečný vzduch. Máslo ještě zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v lednici.
03.Odštěpky z tvrdého dřeva namočíme do vody a necháme stát po dobu 30 minut. Poté slijeme.
04.Kuře okořeníme solí, pepřem, nastrouhanou citronovou kůrou, olivovým olejem a naplníme bylinkovým máslem a stroužky česneku.
05.Následně umístíme kuře na hliníkovou vaničku, zakápneme ještě olivovým olejem a grilujeme asi 30 minut na alobalové vaničce na studenější části grilu s tím, že po celou dobu grilování přidáváme namočené dřevěné odštěpky do žhavých uhlíků a podléváme výpekem.
06.Na rozpáleném grilu pečeme větvičku rajčat a rozpůlenou cuketu nasucho. Hotové je přendáme do misky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
07.Výpek z kuřete slijeme do malé mističky a podáváme spolu s kuřetem, rajčaty a cuketou. Doporučujeme podávat i s krajícem tmavého chleba nebo grilovanými bramborami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT