Dušený králík s rozmarýnem a bílým vínem

play Přehrát video recept
Dušený králík s rozmarýnem a bílým vínem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si dušeného králíka s rozmarýnem a bílým vínem podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Králík

  • 1 × králík Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • pepř v mlýnku Kania
  • hladká mouka Castello
  • olivový olej Biotrend
  • 6 × stroužků česneku
  • 4 × větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 200 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 × hrst čerstvé listové petržele

Špenát

  • 4 × stroužky česneku
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 250 g čerstvého listového špenátu

Grilované chlebíčky

  • bílý chléb

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 328 kJ / 795 kcal

Bílkoviny

79,00 g

Tuky

44,00 g

Vláknina

2,30 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

13,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Králík

01.Maso opláchneme, důkladně osušíme a očistíme. Ostrým nožem naporcujeme na menší kusy, osolíme a opepříme. Kousky králíka obalíme ze všech stran v hladké mouce a zprudka opečeme v rozpáleném hrnci na větším množství olivového oleje dozlatova. Po chvíli opékání přidáme do hrnce 6 rozmačkaných stroužků česneku a lístky ze 4 větviček rozmarýnu. Opečené kousky králíka podlijeme bílým vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Králíka zalijeme do 2/3 vývarem a dusíme asi 40 minut pod pokličkou na mírném ohni, až maso změkne. Omáčku zjemníme 2 lžícemi másla, které necháme rozpustit. Na závěr přidáme hrst nasekané listové petržele.

Špenát

02.Nakrájíme 4 stroužky česneku nadrobno a opečeme dozlatova v hrnci na 2 lžících másla a trošce olivového oleje. Přidáme omyté a osušené listy špenátu, osolíme, opepříme a necháme chvíli spařit.

Grilované chlebíčky

03.Na rozpálené grilovací pánvi opečeme z obou stran na trošce olivového oleje krajíce chleba dozlatova.

Servírování

04.Na talíř naservírujeme 1 nebo 2 grilované chlebíčky, na které navrstvíme připravený špenát. Na něj položíme 2 kousky králíka a přelijeme omáčkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo