Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 754 kJ / 658 kcal
Bílkoviny
45,90 g
Tuky
29,70 g
Vláknina
2,90 g
Sůl
1,60 g
Sacharidy
35,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Králíka naporcujeme, přední nohy necháme v celku, hřbet a stehna vykostíme a z kostí založíme vývar.
02.Kousky králíka osolíme, opepříme, pomoučníme, opečeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova a vyndáme z hrnce. Do výpeku přilijeme trochu oleje a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, kousek másla a zarestujeme dozlatova. Podlijeme vínem, vrátíme zpět maso, přidáme rozinky, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka.
03.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cuketu nakrájenou na větší kusy, osolíme, opepříme a přidáme 2 stroužky česneku ve slupce.
04.Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 20 minut), scedíme, přidáme máslo a osolíme. Rozšťoucháme, přilijeme trochu teplého mléka a zamícháme. Před podáváním posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.
05.Porce králíka servírujeme s omáčkou, ozdobíme restovanou cuketou a snítkou listové petržele. Jako přílohu servírujeme šťouchané brambory s lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT