Králík na víně s rozinkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Jak připravit králíka? Nejlépe na víně a s rozinkami podle receptu Romana Pauluse. Chutný pokrm ze zdravého králičího masa.

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Cuketa

  • 1 × čerstvý králík v celku Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • hladká mouka Belbake na pomoučení
  • rostlinný olej Vita D´ro na orestování
  • 2 × cibule
  • bobkový list Kania
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 100 g rozinek Alesto
  • 300 ml králičího vývaru (připravený z kostí a ořezů)
  • listová petržel

Šťouchané brambory

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × cuketa
  • 2 × stroužky česneku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 754 kJ / 658 kcal

Bílkoviny

45,90 g

Tuky

29,70 g

Vláknina

2,90 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

35,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Králíka naporcujeme, přední nohy necháme v celku, hřbet a stehna vykostíme a z kostí založíme vývar.

02.Kousky králíka osolíme, opepříme, pomoučníme, opečeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova a vyndáme z hrnce. Do výpeku přilijeme trochu oleje a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, kousek másla a zarestujeme dozlatova. Podlijeme vínem, vrátíme zpět maso, přidáme rozinky, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka.

Cuketa:

03.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cuketu nakrájenou na větší kusy, osolíme, opepříme a přidáme 2 stroužky česneku ve slupce.

Šťouchané brambory:

04.Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 20 minut), scedíme, přidáme máslo a osolíme. Rozšťoucháme, přilijeme trochu teplého mléka a zamícháme. Před podáváním posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Servírování:

05.Porce králíka servírujeme s omáčkou, ozdobíme restovanou cuketou a snítkou listové petržele. Jako přílohu servírujeme šťouchané brambory s lahůdkovou cibulkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo