Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Čínskou polévkou občas každý z nás vyřeší oběd, pokud nemá čas. Ale nic se nevyrovná poctivé domácí čínské polévce. Expert na asijskou kuchyni, Lukáš Želechovský, vám ukáže, že její příprava je snadná a rychlá.
Energie
1 134 kJ / 271 kcal
Bílkoviny
19,20 g
Tuky
6,90 g
Vláknina
2,80 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
33,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vývar nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme hřebíček, skořici, badyán, najemno nakrájené zázvor a česnek, přilijeme sójovou omáčku, opepříme, osolíme, ochutíme chilli a necháme 10 minut táhnout na mírném ohni.
Jak připravit kuřecí vývar se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
02.Do rozpálené pánve nalijeme sezamový olej. Pak choi rozřízneme na poloviny, vložíme do pánve řeznou stranou dolů, osolíme a opečeme z obou stran. Nakonec zakápneme sójovou omáčkou.
03.Do servírovací misky vložíme nudle uvařené dle návodu na obalu, mrkev nakrájenou na tenké nudličky julienne, uvařené a na kusy natrhané kuřecí maso a opečený pak choi.
Do polévky můžete přidat také houby shiitake.
04.Zalijeme připraveným ochuceným vývarem, který přecedíme přes sítko. Zakápneme sezamovým olejem a ozdobíme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT