Česnekovo - švestková krkovice z grilu
Doba přípravy3 hod. 30 min.

Česnekovo - švestková krkovice z grilu

Báječná česnekovo-švestková krkovice z grilu v nás probudí tu pravou letní grilovací náladu. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Marináda

  • 500 g vepřová krkovice bez kosti Čerstvá porce
  • 60 ml extra panenský olivový olej
  • 4 stroužky česnek
  • 3 × lžíce med Maribel
  • 2 × lžíce balsamico Italiamo
  • 5 × lžíce švestková povidla Náš kraj
  • 1 × citron (kůra)
  • černý pepř mletý Kania
  • sůl Kania

POSTUP

1. Smícháním olivového oleje, drceného česneku, medu, octa, povidel a nastrouhané citronové kůry připravíme marinádu, osolíme a opepříme podle chuti.

2. Krkovici nakrájíme na asi 3 cm plátky, které vložíme do marinády a marinujeme alespoň 2-3 hodiny, nejlépe celou noc. 

3. Krkovici vyjmeme z marinády, necháme odkapat a klademe na rozehřátý grl. Grilujeme z obou stran, občas potíráme marinádou. 

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.