Grilovaná krkovice s kozím sýrem a rajčatovým salátem

play Přehrát video recept
Grilovaná krkovice s kozím sýrem a rajčatovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na grilovanou krkovici s kozím sýrem a rajčatovým salátem. 

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Grilovaná krkovice

  • 1 kg vepřové krkovice v celku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 3 × stroužky česneku
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 g kozího sýra Chene d´Argent
  • 100 ml vlažné vody

Rajčatový salát

  • 1 × hrst mandlí Alesto
  • 2 × červené cibule
  • 600 g cherry rajčata (mix červených a žlutých)
  • 50 g zelených oliv bez pecky Baresa
  • 50 g černých oliv bez pecky Baresa
  • 2 × hrst mladého špenátu
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 176 kJ / 976 kcal

Bílkoviny

62,90 g

Tuky

77,00 g

Vláknina

5,40 g

Sůl

3,20 g

Sacharidy

19,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Grilovaná krkovička:

01.Očištěnou krkovici nakrájíme na plátky, přikryjeme potravinovou fólií a zlehka naklepeme. Blány překrojíme, aby se maso během restování nestahovalo. Ochutíme solí, pepřem, najemno nasekaným rozmarýnem a česnekem nakrájeným na plátky. Pokapeme olivovým olejem a rukama vmasírujeme do masa. Maso zprudka orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem ze všech stran do zlatohněda. Těsně před dokončením položíme na maso kozí sýr a podlijeme trochou vody. Stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme alespoň 3 minuty odpočnout.

Rajčatový salát:

02.V rozpálené pánvi orestujeme nasucho mandle. Mezitím nakrájíme cibuli na proužky a přendáme do mísy. Osolíme a opepříme. Přidáme cherry rajčata nakrájená na půlky nebo na čtvrtky, olivy a špenát na menší kousky. Pokapeme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Přidáme orestované nasekané mandle a zlehka promícháme.

Servírování:

03.Na talíř naservírujeme porci krkovice, kterou přelejeme výpekem. Podáváme s rajčatovým salátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo