Grilovaná krkovice v pita chlebu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Krkovička na grilu je klasika každé grilovací sezóny. Podávejte ji tentokrát v pita chlebu podle receptu Romana Pauluse. Tento sendvič máte hotový raz dva.


Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Suroviny

  • 1 kg vepřová krkovice Řezníkova čerstvá porce

Pivní marináda:

  • 2 × lžíce třtinový cukr Belbake
  • 2 × lžíce mletý římský kmín
  • 2 × lžíce mleté sušené chilli Kania
  • 1 × lžíce uzená paprika Kania
  • 1 × lžíce mletý černý pepř Kania
  • 2 × lžíce sušená cibule Kania
  • 3 × stroužek česnek
  • 2 × lžíce sůl Kania
  • 2 × lžíce worcester
  • 50 ml balsamico Italiamo
  • 50 ml extra panenský olivový olej Primadonna
  • 300 ml tmavé pivo Argus

Na podávání:

  • 250 g cibule
  • 4 × pita chleba
  • 2 × lžička majonéza premium Kania
  • 1 × lžička hrubozrnná hořčice Kania
  • 200 g červené zelí

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 285 kJ / 1 024 kcal

Bílkoviny

61,90 g

Tuky

55,80 g

Vláknina

6,40 g

Sůl

10,40 g

Sacharidy

64,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V míse smícháme třtinový cukr, římský kmín, chilli, uzenou papriku, pepř, sušenou cibuli, nastrouhaný česnek, sůl, worcester, balsamico, olivový olej a tmavé pivo.

02.Vepřovou krkovici nakrájíme na 4 plátky, které marinujeme v pivní marinádě alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.

03.Po marinování maso grilujeme nejprve zprudka, poté dopékáme v chladnější zóně. Hotové maso necháme chvíli odležet a nakrájíme na plátky.

04.Cibuli nakrájíme na kolečka a ogrilujeme na mřížce v grilu. 

05.Pita chleby rozřízneme a opečeme na grilu. 

06.V misce smícháme majonézu s hrubozrnnou hořčicí a zelí nakrájíme na nudličky.

Syrové zelí můžete nahradit salátem z červeného zelí, který najdete v jednom z našich videí.

07.Opečený pita chléb pomažeme majonézou s hrubozrnnou hořčicí, pokračujeme zelím, plátky masa, nakonec grilovanou cibulí a přiklopíme.

Pita chléb s krkovicí můžete ještě doplnit ledovým salátem nebo čerstvým špenátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo