Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Krkovička na grilu je klasika každé grilovací sezóny. Podávejte ji tentokrát v pita chlebu podle receptu Romana Pauluse. Tento sendvič máte hotový raz dva.
Energie
4 285 kJ / 1 024 kcal
Bílkoviny
61,90 g
Tuky
55,80 g
Vláknina
6,40 g
Sůl
10,40 g
Sacharidy
64,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V míse smícháme třtinový cukr, římský kmín, chilli, uzenou papriku, pepř, sušenou cibuli, nastrouhaný česnek, sůl, worcester, balsamico, olivový olej a tmavé pivo.
02.Vepřovou krkovici nakrájíme na 4 plátky, které marinujeme v pivní marinádě alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.
03.Po marinování maso grilujeme nejprve zprudka, poté dopékáme v chladnější zóně. Hotové maso necháme chvíli odležet a nakrájíme na plátky.
04.Cibuli nakrájíme na kolečka a ogrilujeme na mřížce v grilu.
05.Pita chleby rozřízneme a opečeme na grilu.
06.V misce smícháme majonézu s hrubozrnnou hořčicí a zelí nakrájíme na nudličky.
Syrové zelí můžete nahradit salátem z červeného zelí, který najdete v jednom z našich videí.
07.Opečený pita chléb pomažeme majonézou s hrubozrnnou hořčicí, pokračujeme zelím, plátky masa, nakonec grilovanou cibulí a přiklopíme.
Pita chléb s krkovicí můžete ještě doplnit ledovým salátem nebo čerstvým špenátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT