Čekankový salát
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Kombinace čekanky, hrušky, sýru s modrou plísní a vlašských ořechů? To je skvělý recept Romana Pauluse na čekankový salát. V každém soustu si můžete vychutnat tuto symfonii chutí. Pro čekanku je typická hořká chuť, proto je vhodné doplnit ji lahodným dresinkem, pikantnost dodá salátu sýr s modrou plísní a sladkost zase hruška. Podívejte se na následující video a připravte si čekankový salát, který jistojistě nebudete připravovat naposledy.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Čekankový salát

  • 1 × lžíce dijonské hořčice
  • 2 × lžíce sherry octa
  • 6 × lžíce ořechového oleje
  • pepř
  • sůl
  • 4 × čekankové puky (bílé i červené)
  • 60 g vlašských ořechů
  • 80 g sýru Roquefort
  • 1 × hruška

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 781 kJ / 1 620 kcal

Bílkoviny

32,90 g

Tuky

150,00 g

Vláknina

21,20 g

Sůl

4,20 g

Sacharidy

50,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Smícháním dijonské hořčice, sherry octa a oleje připravte dresink, který opepřete a osolte.

02.Omyté čekankové puky skládejte na talíř do pyramidy, přidejte orestované vlašské ořechy, které trochu rozdrťte rukama, kousky sýra a plátky oloupané hrušky. Salát přelijte dostatečným množstvím dresinku.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo