Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Kombinace čekanky, hrušky, sýru s modrou plísní a vlašských ořechů? To je skvělý recept Romana Pauluse na čekankový salát. V každém soustu si můžete vychutnat tuto symfonii chutí. Pro čekanku je typická hořká chuť, proto je vhodné doplnit ji lahodným dresinkem, pikantnost dodá salátu sýr s modrou plísní a sladkost zase hruška. Podívejte se na následující video a připravte si čekankový salát, který jistojistě nebudete připravovat naposledy.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 781 kJ / 1 620 kcal
Bílkoviny
32,90 g
Tuky
150,00 g
Vláknina
21,20 g
Sůl
4,20 g
Sacharidy
50,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Smícháním dijonské hořčice, sherry octa a oleje připravte dresink, který opepřete a osolte.
02.Omyté čekankové puky skládejte na talíř do pyramidy, přidejte orestované vlašské ořechy, které trochu rozdrťte rukama, kousky sýra a plátky oloupané hrušky. Salát přelijte dostatečným množstvím dresinku.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT