Fazolkový salát s lososem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Nečekejte na nový rok a začněte jíst zdravě ještě před Vánoci. Jak připravit lososa na fazolkovém salátu vám ukáže šéfkuchař Marcel Ihnačák v Kuchyni Lidlu.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg filet z lososa
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × svazek mrkve
  • 1 × fenykl
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 200 g mrazeného hrášku
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 300 g mrazených fazolových lusků Freshona
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × hrst čerstvé bylinky (bazalka, listová petržel)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 137 kJ / 511 kcal

Bílkoviny

38,00 g

Tuky

29,00 g

Vláknina

7,60 g

Sůl

1,30 g

Sacharidy

22,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Zeleninu očistíme a omyjeme. V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme mrkev nakrájenou na hranolky. Postupně přidáváme fenykl nakrájený na menší kousky (zelenou nať si odložíme na závěrečné zdobení), česnek na plátky, pálivou papričku zbavenou semínek nasekanou nadrobno, sůl a pepř. Ke směsi přidáme rozmrazené fazolové lusky a můžeme opět dochutit solí a pepřem. Po chvíli přisypeme rozmrazený hrášek a bíle části lahůdkových cibulek nakrájených na proužky. Krátce opečeme tak, aby zelenina zůstala křupavá.

02.V druhé pánvi s rozehřátým olejem restujeme lososa nakrájeného na menší kousky. Ochutíme solí a pepřem. Těsně před dokončením přidáme máslo a pokapeme šťávou z ½ citronu.

03.Bylinky opláchneme a osušíme na papírové utěrce. Nasekáme nadrobno a přendáme do misky. Zalijeme olivovým olejem a šťávou z ½ citronu. Ochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme.  

Servírování:

04.Na talíř naservírujeme restovanou zeleninu, na vrch položíme kousky lososa, přelijeme bylinkovým dresinkem a ozdobíme fenyklovou natí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo