Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
35 min.
Obtížnost
Začátečník
Nečekejte na nový rok a začněte jíst zdravě ještě před Vánoci. Jak připravit lososa na fazolkovém salátu vám ukáže šéfkuchař Marcel Ihnačák v Kuchyni Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 137 kJ / 511 kcal
Bílkoviny
38,00 g
Tuky
29,00 g
Vláknina
7,60 g
Sůl
1,30 g
Sacharidy
22,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Zeleninu očistíme a omyjeme. V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme mrkev nakrájenou na hranolky. Postupně přidáváme fenykl nakrájený na menší kousky (zelenou nať si odložíme na závěrečné zdobení), česnek na plátky, pálivou papričku zbavenou semínek nasekanou nadrobno, sůl a pepř. Ke směsi přidáme rozmrazené fazolové lusky a můžeme opět dochutit solí a pepřem. Po chvíli přisypeme rozmrazený hrášek a bíle části lahůdkových cibulek nakrájených na proužky. Krátce opečeme tak, aby zelenina zůstala křupavá.
02.V druhé pánvi s rozehřátým olejem restujeme lososa nakrájeného na menší kousky. Ochutíme solí a pepřem. Těsně před dokončením přidáme máslo a pokapeme šťávou z ½ citronu.
03.Bylinky opláchneme a osušíme na papírové utěrce. Nasekáme nadrobno a přendáme do misky. Zalijeme olivovým olejem a šťávou z ½ citronu. Ochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme.
04.Na talíř naservírujeme restovanou zeleninu, na vrch položíme kousky lososa, přelijeme bylinkovým dresinkem a ozdobíme fenyklovou natí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT