Barbecue omáčka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

I když grilovací sezóna netrvá věčně, vždy se hodí mít po ruce ověřený recept na barbecue omáčku. Je poměrně náročná na množství surovin, samotná příprava však není složitá. Důležité je, aby si barbecue omáčka uchovala rovnováhu mezi sladkou, kyselou a pikantní chutí. Ta zaručuje originální a specifickou chuť omáčky. V následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu vám Roman Paulus prozradí recept na klasickou barbecue omáčku, dozvíte se, jaké množství surovin použít, k jakým pokrmům se omáčka nejvíce hodí a jak ji skladovat, aby vydržela až několik dní.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Barbecue omáčka

  • 20 ml rostlinného oleje
  • 60 g anglické slaniny
  • 130 g mrkve
  • 20 g řapíkatého celeru
  • 1 × menší červená cibule
  • 30 g česneku
  • 50 g loupaných krájených rajčat (z plechovky)
  • 80 g kečup
  • 20 g třtinového cukru
  • 20 g javorového sirupu
  • 20 ml tekutého kouře
  • 100 ml jablečného octa
  • 6 g kajenského koření
  • 500 g HP omáčky
  • 300 ml červeného vína
  • 200 ml coly
  • 500 ml silného vývaru
  • čerstvý rozmarýn

Orientační nutriční hodnoty

Energie

7 662 kJ / 1 820 kcal

Bílkoviny

30,30 g

Tuky

45,70 g

Vláknina

12,70 g

Sůl

12,20 g

Sacharidy

261,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci s rozpáleným olejem necháme vyškvařit nakrájenou slaninu. Jakmile je slanina vyškvařená, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu: mrkev, řapíkatý celer, červenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a restujeme dozlatova.

02.Přidáme rajčata, kečup, třtinový cukr a javorový sirup. Jakmile cukr a javorový sirup zkaramelizují, přidáme tekutý kouř a jablečný ocet a necháme krátce provařit. Přidáme kajenské koření, HP omáčku, červené víno, colu, vývar a čerstvý rozmarýn a vaříme alespoň půl hodiny.

03.Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme přes sítko s jemnými otvory. Podáváme ke grilovanému masu. Omáčku můžete uchovávat v lednici až několik dní.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo