Kuchyně
Americká
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Profesionál
I když grilovací sezóna netrvá věčně, vždy se hodí mít po ruce ověřený recept na barbecue omáčku. Je poměrně náročná na množství surovin, samotná příprava však není složitá. Důležité je, aby si barbecue omáčka uchovala rovnováhu mezi sladkou, kyselou a pikantní chutí. Ta zaručuje originální a specifickou chuť omáčky. V následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu vám Roman Paulus prozradí recept na klasickou barbecue omáčku, dozvíte se, jaké množství surovin použít, k jakým pokrmům se omáčka nejvíce hodí a jak ji skladovat, aby vydržela až několik dní.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
7 662 kJ / 1 820 kcal
Bílkoviny
30,30 g
Tuky
45,70 g
Vláknina
12,70 g
Sůl
12,20 g
Sacharidy
261,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci s rozpáleným olejem necháme vyškvařit nakrájenou slaninu. Jakmile je slanina vyškvařená, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu: mrkev, řapíkatý celer, červenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a restujeme dozlatova.
02.Přidáme rajčata, kečup, třtinový cukr a javorový sirup. Jakmile cukr a javorový sirup zkaramelizují, přidáme tekutý kouř a jablečný ocet a necháme krátce provařit. Přidáme kajenské koření, HP omáčku, červené víno, colu, vývar a čerstvý rozmarýn a vaříme alespoň půl hodiny.
03.Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme přes sítko s jemnými otvory. Podáváme ke grilovanému masu. Omáčku můžete uchovávat v lednici až několik dní.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT