Bábovka s podmáslím

Bábovka s podmáslím
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Každá správná hospodyně musí umět upéct bábovku. Vyzkoušejte třena bábovku s podmáslím z Lidl Cukrárny. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 ml kysaného podmáslí Pilos (obsah tuku 1 %)
  • 2 × vejce "M"
  • 200 g cukru krystal Castello
  • 150 ml slunečnicového oleje Promienna
  • 400 g hladké mouky Castello
  • 7 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 1 × lžička sody
  • 3 × lžička kávy Melangerie
  • máslo Pilos na vymazání
  • hrubá mouka Castello na vysypání
  • cukr moučka Castello na posypání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 342 kJ / 322 kcal

Bílkoviny

5,90 g

Tuky

13,10 g

Vláknina

1,00 g

Sůl

0,60 g

Sacharidy

44,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do mísy nalijeme podmáslí, rozklepneme vejce a nasypeme cukr, metličkou rozmícháme a přilijeme olej. Vmícháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodu. Přidáme uvařenou kávu a promícháme. Vzniklé těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 35 minut.

Servírování

02.Servírujeme nakrájené na plátky a posypané moučkovým cukrem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo