Bábovka s překvapením
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte ověřený recept na bábovku? Navštivte Kuchyni Lidlu a vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na bábovku s překvapením!

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 150 ml kysané smetany Pilos (obsah tuku 16 %)
  • 5 × vajec (žloutky, bílky zvlášť)
  • 150 ml másla Pilos + na vymazání
  • 250 g cukru krupice Castello
  • 2 × lžíce Tuzemáku Alliance
  • 20 g vanilinového cukru Castello
  • 400 g polohrubé mouky Castello
  • 0,5 × kypřicího prášku do pečiva Castello (asi 13 g)
  • hrubá mouka Castello na vysypání
  • 1 × balení lískových ořechů v mléčné čokoládě Firstnice
  • moučkový cukr Castello na pocukrování

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 647 kJ / 394 kcal

Bílkoviny

7,90 g

Tuky

17,00 g

Vláknina

1,30 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

50,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.V robotu smícháme žloutky, rozpuštěné máslo a cukr krupici. Do směsi přidáme Tuzemák, vanilinový cukr a smetanu. Důkladně promícháme a přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme dotuha ušlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a navrch nasypeme oříšky v čokoládě. Některé z nich špejlí ponoříme do těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C 45-50 minut dozlatova.

Servírování

02.Bábovku podáváme posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo